Ştirea zilei

„De azi, Tulcea va înflori” anunţă primarul după demiterea arhitectului şef Filip Raicu

Tot în conferinţa de presă de azi, primarul Ştefan Ilie a anunţat cu mândrie că în următorii doi ani Tulcea va înflori pentru că i-a semnat dispoziţia de demitere a arhitectului şef al municipiului Tulcea, Filip Raicu.

Azi am semnat dispoziţia prin care domnul Filip Raicu, arhitectul şef al municipiului Tulcea a fost demis. Am ţinut cont de raportul Comisiei de disciplină care mi-a fost prezentat şi potrivit căuia domnul Raicu a făcut lucruri care contravin legii, şi mă refer la autorizaţii de contrucţii date ilegal. Nu aşa se face administraţie şi eu de astfel de oameni nu am nevoie în echipa mea. Îi asigur pe tulceni că de azi municipiul Tulcea va înflori” a anunţat primarul Ştefan Ilie.

De acum fostul arhitect şef al municipiului Tulcea, Filip Raicu, s-a aflat încă de la începutul mandatului primarului Ştefan Ilie în concediu de creştere a copilului, timp în care activitatea direcţiei de urbanism din primărie s-a desfăşurat prin tot felul de artificii şi arhitecţi şefi împrumutaţi de la alte unităţi administrativ teritoriale din ţară.  Nici bine nu a reintrat în activitate după doi ani de concediu de creştere a copilului că, iată, arhitectul şef al municipiului este demis prin dispoziţie de primar. O dispoziţie ce va fi atacată în instanţă.

Categoric voi contesta decizia in instanță ca fiind nelegală. Graba Primăriei sau a primarului de a scăpa de mine este cel puțin suspectă, având in vedere că aveam în analiză anumite documente de urbanism ce vizau anumite nereguli despre care voi mai vorbi. Din păcate vor avea de suferit și tulcenii care aveau nevoie de documentații urgente şi au termene de respectat.  A fost o decizie a Comisiei de Disciplină, la sesizarea administratorului public Nicolae Bibu, chestiunile care mi se impută fiind puerile si nu cred ca vor rezista in față instanței. Probabil că unii nu au fost mulțumiți de faptul că nu am răspuns comenzilor” a declarat fostul arhitect şef al municipiului Tulcea, Filip Raicu.

Pentru funcţia de arhitect şef al municipiului Tulcea se va organiza, cât de curând un concurs a mai anunţat primarul Ştefan Ilie.

Back to top button