De azi: Un nou plan de monitorizare a Cartierului Bendea din Babadag!

Astăzi, 04.05.2020, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore. După şedinţă, prefectul judeţului Tulcea, domnul Alexandru Cristian Iordan, s-a deplasat la Babadag, împreună cu şefii ISU Delta, IPJ şi IJJ Tulcea, unde a participat la ședinţa operativă privind instituirea unui nou plan de monitorizare a Cartierului Bendea. La şedinţă au fost invitaţi şi au participat primarul oraşului Babadag, Georgian Caraman, cei trei medici de familie din oraş, precum şi asistenţii medicali, mediatorii şcolari şi sanitari, precum şi reprezentanţi ai comunităţii xoraxaj din Babadag. În urma şedinţei s-a decis ca începând de azi, cinci echipe mixte să verifice zilnic starea de sănătate a persoanelor din locuinţele cu cazuri confirmate din Cartierul Bendea. De asemenea, un nou set de mesaje audio a fost transmis, începând de azi, pe străzile din cartierul Bendea.

Până la data de 04.05.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 370 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, in creștere față de ziua precedentă când au ieşit d in perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 36 persoane si au intrat un număr de 51 persoane. Până la data de 04 mai 2020 au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 4274 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 84 persoane. Până la data de 04 mai 2020 au ieşit din perioada de carantină 518 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 297.

De asemenea, până la această dată au fost testate 1.273 de persoane, 49 persoane fiind testate ieri 03.05.2020. Din cele 1.245 de persoane testate până în prezent au fost confirmate 55 persoane care au şi fost internate pentru a primi tratament. A fost înregistrat un deces, o persoană în vârstă de 62 de ani. 26 de persoane sunt încă internate din care 18 la spitalul din Tulcea, secția de boli infectioase, iar 28 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 04 mai 2020 s-au efectuat controale la 90 locuinte, din care la74 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 16 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 351 persoane, dintre acestea 277 de către lucrători ai Poliţiei şi 74 de către lucrători ai Jandarmeriei.

În urma efectuării acestor acţiuni de verificare a persoanelor aflate în autoizolare a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 0 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 0 lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României pe tema respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 03.05.2020, 50 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 14 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 159.500 lei, din care 118.000 lei aplicate de poliţişti si 41.500 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie.

Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare emise de Guvernul României un număr de 3.747 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 10.386.239 lei.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00.

Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Back to top button