Ziua Internaţională a Dansului fără .. dans!

Încă din 1982, ziua de 29 aprilie a fost instituită drept ZIUA INTERNAŢIONALĂ A DANSULUI,  la inițiativa Consiliului Internațional al Dansului, organizație din cadrul UNESCO. În acest fel este celebrat atât dansul ca formă de artă, cât și fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727

Ziua Internațională a Dansului încurajează promovarea dansului dincolo de bariere etnice, politice sau culturale, pentru a-i reuni pe toţi iubitorii acestei arte şi pentru a-i da locul cuvenit în toate sistemele de educaţie.

Numit muzica mişcării, poezia piciorului sau limbaj al sufletului, dansul înseamnă plăcere, putere şi artă.

Dansul presupune disciplina, munca, instructie, comunicare. Datorita dansului, cuvintele pe care altii nici nu le-ar intelege nu mai sunt necesare; in locul lor se naste un limbaj universal. Dansul ne face placere, ne elibereaza si ne ofera consolare, apropiindu-ne de cer, de sacru, de infinit

Ținând cont de faptul că în acestă perioadă de grea încercare nu reușim să ne întâlnim pentru a petrece așa cum v-am obișnuit în fiecare an, Ziua Internațională a Dansului, noi vom aducem în casele dumneavoastă prin intermediul rețelelor de socializare o amintire de neuitat și de care cu siguranță le este dor tuturor iubitorilor de dans, și anume momentul artistic pregătit în 2019 pentru această zi minunată. Moment artistic care va putea fi urmarit pe pagina de socializare a Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”

„Chiar dacă arta culturală se numără printre ariile afectate de Pandemie, iubitorii de joc știu că dansul este al viitorului și atât voința, cât și energia s-au dovedit de multe ori mai puternice decât problemele care se regăsesc în viețile noastre și în cotidian, această poezie, DANSUL, ne va conduce spre mult așteptata întâlnire de după Pandemie. În încheiere tot ce vă pot transmite în aceste momente dificile sunt următoarele cuvinte : DANSEAZĂ DIN INIMĂ ȘI IUBEȘTE CE FACI ”, spune maestrul coregraf, Ștefan Coman, managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”

Back to top button