fbpx
Ştirea zilei

Arestat fiindcă a condus pe Drumul European 87 și băut și fără permis!

În evidenţele Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a fost înregistrată cauza penală privind pe inculpatul D.G., cercetat pentru săvârșirea, în concurs și în stare de recidivă postexecutorie, a infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, în varianta normativă a conducerii unui autoturism de către o persoană a cărui permis de conducere a fost anulat şi a infracțiuni de conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenta alcoolului.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la data de 20.02.2024, în jurul orei 15.00, inculpatul D.G., deși acesta nu mai deținea permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice, a condus un autoturism marca Fiat, pe DN 22-E 87, pe ruta Tulcea- Cataloi, cauzând astfel o stare de pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

În urma depistării în trafic a inculpatului și a verificărilor efectuate de către organele de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier Tulcea, s-a constat că D.G. avea permisul de conducere anulat din anul 2021 și întrucât acesta emana miros de alcool, a fost supus prelevării mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, ocazie cu care s-a constat că inculpatul avea o concentrație de 2,85 g%0 alcool pur în sânge.

Întrucât faptele inculpatului prezintă pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice și pentru ordinea publică, la data de 21.02.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea au formulat o propunere de arestare preventivă a inculpatului, propunere ce a fost însuşită de Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Tulcea iar inculpatului D.G i-a fost emis un mandat de arestare pe o durată de 30 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale .

Facem precizarea că măsură luată faţă de inculpat constituie o măsură preventivă , luată conform dispozițiilor codului de procedură penală , care însă nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie .

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE