fbpx
Consiliul Judeţean

De ce nu poate fi modificat proiectul privind modernizarea falezei Tulcea 

Concursul de soluții a reprezentant numai o propunere privind amenajarea urbanistică ulterioară, dar nu poate, sub nicio formă să modifice proiectul privind modernizarea portului și falezei, finanțată cu fonduri europene. 

În cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Consiliului Județean Tulcea, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a vorbit despre motivele care nu permit administrației publice să opereze modificări privind faleza Tulcea.

„Vreau să mai lămuresc o situație care văd că persistă pe două componente, fie din neștiință, fie din răutate: ați fost martori ai concursului de soluții privind faleza Tulcea. Dar știți, de asemenea, că timp de cinci ani de zile nu putem intra agresiv pe un proiect finanțat pe fonduri europene, pentru că riscăm să primim corecție de până la 100% . Înțelegem că se dorește a se mări partea de vegetație, de peisagistică, efectiv pe partea orizontală a falezei, dar trebuie să știm cu toții că investiția de 85-90% a fost în infrastructura portuară și nu poți să pui un copac în beton, în plăci armate. Acolo sunt straturi de piatră de diverse dimensiuni, care au intrat în componența consolidării acestui dig. O spun și o repet: da, vom veni cu aceste elemente aplicate (așa cum vor decide arhitecții și peisagiștii), pe suprafața existentă, pentru că nu avem voie să afectăm un procent mai mare de 2-3% din faleză. Lucrurile sunt ușoare văzute din elicopter, dacă stai acasă și îți dai cu presupusul, pentru cineva care nu cunoaște structura lucrărilor care au fost executate în această faleză, în acest port“, spune Horia Teodorescu.

cu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button