fbpx
Ştirea zilei

De miercuri începe vaccinarea la Sala „Dan Pohariu” din Tulcea!

Judeţul Tulcea are de azi activ un centru de vaccinare pe platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login cu două puncte de vaccinare în Sala Dan Pohariu din Tulcea, str. Isaccei 20 (lângă Casa Olteanului – n.n.)

Activitatea de programare a început de azi pentru ziua de miercuri 20 ianuarie 2021 fiind deschise poziţii de programare inclusiv sâmbătă şi duminică.

Acest lucru a fost confirmat de un comunicat al Instituţiei Prefecturlui publicat azi pe pagina de socializare a prefecturii.

 

Comunicat de interes public

„Începând din data de duminică, 17 ianuarie 2021 a debutat şi la Tulcea etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva Covid 19.

Potrivit procedurilor adoptate la nivel de nucleu judeţean de vaccinare, în primă fază vor fi vaccinaţi vârstnicii din centrele rezidențiale, după care persoanele cu grad ridicat de risc astfel: adulții de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice și persoanele care desfășoară activități esențiale.

Imunizarea propriu-zisă a persoanelor care se încadrează în această primă fază din etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva Covid 19 a început duminică după amiază prin vaccinarea beneficiarilor de la centrele sociale din Babadag şi parţial Zebil (300 de beneficiari), urmând ca azi şi mâine să fie imunizaţi beneficiarii din centrele din Tulcea, Zebil, Horia şi Tichileşti (165 de beneficiari).

Important

La nivelul judeţului Tulcea începând de azi, 18 ianuarie 2021 vor fi deschise pentru programare online ( https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login ) două din cele patru puncte de vaccinare din centrul de vaccinare de la Tulcea, amenajat la Sala Dan Pohariu, str. Isaccei nr.20, judeţului nostru fiindu-i alocate doar două fluxuri de vaccinare (2 X 60 doze de vaccin/zi). Activitatea de vaccinare va începe efectiv în acest centru miercuri, 20 ianuarie 2021, în intervalul orar 8.00 – 20.00.

Informaţii esenţiale

Modalităţile de programare la vaccinare pentru celelalte categorii de persoane beneficiare din etapa a II-a sunt următoarele:

1.Adulţii cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalități:

a.individual, prin intermediul platformei (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);

b.prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);

c.prin call center 021.41.44.425

d.prin intermediul medicilor de familie;

e.prin structurile de asistență socială de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale (U.A.T).

2.Persoanele cunoscute cu boli cronice pot fi persoanele (indiferent de vârstă!) care suferă de una dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

Aceste persoane se pot programa pentru vaccinare, de regulă, prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși.

Prin excepţie, în cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:

a.prin call center unic: 021.4144425;

b.prin intermediul oricărui alt medic de familie;

c.prin structurile de asistență socială de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale (U.A.T).

3.Persoanele care desfășoară activități esențiale pot fi programate DOAR în baza propunerilor făcute de angajator.

Atenţie! Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.”

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE