fbpx
Ştirea zilei

De Ziua Învățătorului, un microbuz școlar a ridicat un mort de la …Morga Spitalului din Tulcea

UPDATE: Primarul comunei Horia, Marian TAIFAS, a declarat în această seară că persoana decedată care a fost adusă de la morga cu utilitara primăriei, un fost microbuz școlar care de aproape zece ani are altă destinație, nu este primul caz de care se ocupă primăria. ,,Noi avem o hotărâre de consiliu prin care pentru cazurile sociale suportăm noi cheltuielile de înmormântare. Nu cred că suntem singura comună din România care are grijă de persoane decedate fără aparținători să fie înmormântate creștinește. Dacă cineva nu ar fi sesizat poliția că e o moarte suspectă nu l-ar mai fi luat din casă și nu l-ar mai fi dus la morgă. Cum cazul a fost închis ne-au anunțat să venim să îl luăm și să ne ocupăm noi de înmormântare. Cum am făcut și pentru alții de-a lungul timpului, dar acum a fost această sesizare de moarte suspectă și cineva a avut grijă să facă publicitate electorală din acest caz. Știu și cine! Totuși, oamenii din Horia știu mai bine care e povestea și asta e tot ce contează!” a declarat Marian Taifas primarul din Horia.

Update: În urma anchetei pe teren a reprezentanților Direcției de Sănătate Publică  Tulcea s-a constatat faptul că respectivul microbuz cu inscripția ”Transport Copii” nu mai este utilizat de aproape un deceniu pentru transportul elevilor din comună, are scaunele scoase și este folosit de primărie ocazional ca mijloc de transport mărfuri. Din acest motiv pentru Primăria Horia nu a fost aplicată nicio amendă, ci s-a încheiat un proces verbal cu un avertisment ca măsură de îndrumare. În cursul zilei de mâine, ancheta reprezentanților Direcției de Sănătate Publică  Tulcea va continua la morga spitalului ai cărei reprezentanți au permis preluarea unui decedat de către un mijloc de transport neautorizat în acest sens.

Azi, 5 iunie 2024,  școlile din județul Tulcea, și nu numai, au fost închise pentru că este Ziua Învățătorului. Elevii, preșcolari și școlari, nu au avut cursuri, însă asta nu înseamnă că microbuzele școlare au stat! Nu! Așadar, ce fac microbuzele școlare când nu duc elevii la cursuri? Ei bine cară morții de la morga spitalului. Asta s-a întâmplat, potrivit unei cititoare a ziarului infotulcea.ro care ne-a trimis poze elocvente despre acest caz.

După cum se vede și din imaginile de mai sus, un microbuz inscripționat ”Transport copii” cu numărul TL 02 WNA s-a aflat în această dimineață la Morga Spitalului Județean Tulcea pentru a prelua un decedat. Direcția de Sănătate Publică Tulcea a fost sesizată și a demarat, potrivit directoarei Carmen Caloianu, o anchetă. Tot o anchetă a demarat și primarul comunei Horia, Marian Taifas, despre cum se poate ca microbuzul care transportă copiii școlii din comună a ajuns la Morga Spitalului. Din partea Inspectoratului Școlar, din păcate nu avem un punct de vedere.

Vom reveni!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE