Declarație de dragoste: PLUS Tulcea dă întâlnire USR-ului pe 19 ianuarie 2020!
Prima conferință de presă a filialei județene PLUS Tulcea, filială înființată abia în urmă cu patru luni, a avut loc în această seară la noul sediu de pe strada Podgoriilor și a fost susținută de Marian Machedon, președinte PLUS Tulcea, Ligia Popa, responsabil recrutare, Aurelia Danilov, responsabil strângere fonduri și Remus Galiațatos, responsabil comunicare.
Temele abordate au fost, cum altfel, relația cu USR și pregătirea alegerilor locale din iunie 2020. Dacă luna trecută, după convenția de la Cluj, președintele PLUS, Dacian Cioloș, adresa acea scrisoare deschisă aliaților de la USR, acum iată că și președintele PLUS Tulcea face un gest oarecum similar și lansează … o invitație!
,,Nu e o scrisoare deschisă ci o invitație adresată membrilor USR Tulcea, pentru o întâlnire pe data de 19 ianuarie 2020, să ne cunoaștem. Nu doar să ne cunoaștem ci să și pregătim mai bine alegerile locale de anul viitor”, a declarat Marian Machedon.
Un lucru e sigur: va fi competiție!
Febra alegerilor locale de la anul ar trebui să cuprindă toți cei aproape 400 de membri al filialei județene tulcene. Așa ar fi ideal pentru că o competiție în interior , după opt criterii de departajare, de la competență și până la reprezentativitate etnică, ar scoate cei mai buni candidați pentru funcțiile publice din administrația locală. Iar competiția va avea două etape până la validare: votul popular și respectiv evaluarea biroului județean. Pentru a ajunge și candidat însă, fiecare câștigător al competiției interne va intra în competiție și cu reprezentanții aliaților de la USR, însă regulile acestei noi competiții vor fi stabilite de comun acord.
Comunitatea PLUS e celula de bază
Spre deosebire de partidele politice cu vechime, la cel mai nou partid tulcean, celula de bază organizatorică este ,, comunitatea PLUS”. Comunitatea PLUS are între 8000 și 10000 de oameni care pot fi din aceeași unitate administrativ teritorială, vezi cazul municipiului care are deja 7 comunități PLUS, sau din mai multe unități administrativ teritoriale, cum sunt cele din mediul rural și care reunesc cel puțin două comune. Că această organizare nu are legătură cu secțiile de votare sau cu administrația locală așa cum o știm noi nu pare să fie un handicap ci mai degrabă un avantaj, este de părere Remus Galiațatos și asta pentru că problemele comunității sunt diferite de la un cartier la altul, cum e cazul municipiului sau probleme comune, cum e cazul unor comune vecine.