fbpx
Consiliul Judeţean

Delegație a Adunării Parlamentare a Mediteranei, în vizită de lucru la hub-ul umanitar de la Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat joi, 7 aprilie 2022, la conferința de presă prilejuită de vizita la Tulcea a unei delegații oficiale alcătuite din reprezentanții la vârf ai Adunării Parlamentare a Mediteranei (APM). Cu acest prilej, președintele Horia Teodorescu i-a întâmpinat pe Gennaro Migliore, președintele APM, deputat în Parlamentul italian, ambasadorul Sergio Piazzi, secretar general al APM, prof. Mukesh Kapila, consilier principal pentru sănătate al APM, fost director al operațiunilor de urgență al OMS, și Florin Urcan, ambasador itinerant al APM pentru Europa de Est.

Delegația a sosit în județul nostru pentru a observa la fața locului situația organizării ajutoarelor pentru Ucraina concentrate în hub-ul umanitar constituit la Tulcea. APM este organizația prin intermediul căreia organizația IsraAID a intervenit în județul Tulcea cu sprijin logistic și cu produse, în baza unui protocol de colaborare cu Filiala Tulcea a Asociației Comunelor din România (AcoR), încheiat recent sub egida Consiliului Județean Tulcea. La întâlnire au mai participat Mirela Furtună, deputat și președinte al delegației APM pe România, Eugen Ion, președintele Filialei Tulcea a AcoR, precum și reprezentanții IsraAID, Valerio Carafa și Kieran Bligh.

„Vizita dumneavoastră are ca fundament găsirea de soluții pentru ajutorarea refugiaților ucraineni din România dar și a locuitorilor Ucrainei cu tot ceea ce le este necesar în această perioadă tristă pe care o traversează țara vecină. Hub-ul de la Tulcea a fost creat din solidaritate față de poporul ucrainean, cu sprijinul Consiliului Județean, ACoR, al voluntarilor americani, al Israaid. Vreau să mulțumesc tuturor celor care sau implicat, pentru că toți poate nu au dormit în ultima lună dar au reușit să creeze la Tulcea un hub; fără sprijinul lor nu cred că reușeam să îl aducem la acest nivel de gestionare a ajutoarelor către Ucraina.

Trebuie să se știe că prin Tulcea trec cantități importante de ajutoare pentru sudul Ucrainei. Vă mulțumec pentru efortul de a veni la Tulcea, suntem aici pentru a îmbunătăți activitatea hub-ului tulcean. S-a creat la Tulcea o echipă multinațională pe care nu o intuiam la începuturile livrării de ajutoare umanitare dar s-a constituit această echipă care s-a dovedit de mare ajutor pentru coordonarea eficientă a activității“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

„Vreau să vă mulțumesc dumneavoastră și comunității dumneavoastră pentru ceea ce ați făcut. Vreau să mulțumesc și echipei multinaționale aflate aici din mai multe țări, pentru că, prin ceea ce facem, dovedim că suntem alături de poporul ucrainean. Ceea ce ne-a impresionat pe mine și pe colegii mei este dorința dumneavoastră de a ajuta. Ați reușit să vă mobilizați comunitățile și oamenii pentru a face ca lucrurile să funcționeze. Din păcate, știm că războiul nu se va termina în câteva zile și de aceea va trebui să vă ajutăm să aveți o activitate continuă în acest hub.

Am înțeles că de la început ați trimis 150 de camioane încărcate către Ucraina. Sunt foarte mulți donatori interesați să trimită ajutoare către dumneavoastră, realizând faptul că aici lucrurile se desfășoară foarte repede față de alte puncte de ajutorare. Nu toată lumea realizează faptul că o componentă foarte importantă a rezistenței pe termen lung a acestei operațiuni este logistica. Bunurile nu au picioare, nu se mișcă singure, astfel că fac un apel, prin intermediul mass media, de sprijinire a părții de logistică pentru ca această activitate să se desfășoare în continuare la fel de bine“, a declarat președintele APM, Gennaro Migliore.

În semn de apreciere pentru activitatea desfășurată și pentru exemplul de bună practică în ceea ce privește colaborarea între instituții locale, președintele APM, Gennaro Migliore a oferit atât președintelui Horia Teodorescu cât și președintelui Eugen Ion o medalie de onoare a Adunării Parlamentare a Mediteranei, organizație formată din 34 de țări.

De menționat este faptul că înaintea întâlnirii oficiale din cadrul conferinței de presă, delegația APM a vizitat hub-ul umanitar de la Tulcea, apreciat ca fiind realmente o reușită a eforturilor conjugate ale autorităților județului și ale partenerilor de colaborare din toată lumea.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE