fbpx
Consiliul Judeţean

Hram al Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi“

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat, luni, 30 ianuarie, la ceremonia religioasă oficiată la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur și Grigorie Teologul” din municipiu, cu prilejul sărbătoririi Hramului acestui tânăr, dar remarcabil lăcaș de cult. 

Slujba s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Visarion, Episcopul Tulcii, care a oficiat Sfânta Liturghie acompaniat de un sobor de preoți, precum și de doi dintre cei trei clerici ai Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi”, preotul paroh Viorel Trofim și Sebastian Jecu.

„Vă mulțumesc din suflet pentru invitația de a participa la acest eveniment drag sufletului meu. După Preasfințitul Visarion, este foarte greu să spui ceva care să capteze realmente atenția enoriașilor acestui frumos locaș de cult. Ceea ce vreau să vă spun este că trăim vremuri dificile, iar lucrurile astea vin din afară, dar și din interiorul nostru. Cred, însă, cu tărie că dacă fiecare dintre noi va avea grijă de propriul suflet, atunci ne va fi bine atât nouă, cât și celor din jurul nostru.

Tuturor celor care își serbează astăzi onomastica le urez din suflet «La mulți ani!» și o viață liniștită. Să fiți sănătoși alături de noi, ceilalți, și să trecem astfel, împreună, peste toate problemele care ne încearcă. Acestea sunt crucea noastră. Doamne ajută!”, a declarat, cu acest prilej, vicepreședintele Mihai Huleni.

După săvârșirea ceremonialului slujbei, oficialitățile clerice și administrative prezente la eveniment au vizitat Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități „Lebăda”, prilej cu care au împărțit pachete alimentare vârstnicilor instituționalizați, în cadrul uneia din numeroasele inițiative caritabile și de asistență socială derulate de preoții Bisericii „Trei Ierarhi”. De altfel, unul dintre reprezentanții acestei biserici, preotul Adrian Cristian Titorencu, este și asistent social, desfășurând o vastă activitate în acest domeniu.

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE