fbpx
Tulcea

Delegație USR Tulcea la Comitetul Politic al Alianței Dreapta Unită!

Într-un eveniment comun, USR, PMP și Forța Dreptei a prezentat astăzi structura listei comune pentru europarlamentare și programul prin care Dreapta Unită va transforma România într-o țară „ca afară”. La Comitetul Politic ce a avut loc azi, de la Tulcea au participat Eugen Terente – deputat, Costel Vicol – senator, George Năstase – viceprimar,  Tatiana Haliț – consilier municipal  și Alexandru Averian – consilier local.

Programul în 12 puncte le va da românilor drepturi egale cu ceilalți cetățeni europeni. Lista comună și programul electoral au fost votate, cu majoritate de voturi (235 de voturi „pentru”, 6 voturi „contra” și 15 abțineri), respectiv cu unanimitate de voturi de Comitetul Politic al USR. Primele trei poziții de pe lista Dreptei Unite sunt ocupate de Dan Barna (USR), Vlad Voiculescu (USR) și Eugen Tomac (PMP), în continuare fiind prezenți pe listă Vlad Botoş (USR), Cristina Mădălina Prună (USR), Violeta Alexandru (FD), Radu Mihai Mihail (USR), Corina Atanasiu (USR) și Adriana Cristian (USR).
Le mulțumesc colegilor din Comitetul Politic pentru votul de astăzi. Suntem hotărâți să construim o alternativă de dreapta puternică la guvernarea coruptă PSD-PNL. Le mulțumesc lui Eugen și Ludovic pentru deschiderea și înțelepciunea pe care au avut-o pe parcursul discuțiilor pe care le-am avut în ultimele luni ca să construim această alianță. Ne unește astăzi dorința de a construi o forță politică pregătită să câștige alegerile, să dea o nouă guvernare și să modernizeze România. Vrem o Românie puternică în Uniunea Europeană. Iar o Românie puternică în Europa este o Românie liberală, deschisă și modernă. Acesta este angajamentul pe care ni-l luăm în fața alegătorilor. Că vom schimba România și o vom transforma într-o țară modernă. Asta îmi doresc pentru băieții mei. De-asta m-am întors în România. De-asta am intrat în politică”, declară Cătălin Drulă, președintele USR.

Cele 12 priorități ale Dreptei Unite pentru a finaliza integrarea europeană și modernizarea României:

1. România, cu adevărat în Schengen
2. Un trai european pentru români. Stabilitate economică prin trecerea la Euro, prosperitate prin industrializare, comerț și inovare
3. Reforma statului și anticorupția vor continua
4. Democrație, drepturi fundamentale și stat de drept – apărăm Uniunea împotriva derapajelor iliberale chiar la noi acasă
5. Sănătate și Educație pentru români la standarde europene
6. Fonduri UE pentru modernizarea României, cheltuite mai eficient și cu impact mai mare
7. Agricultură și clasa de mijloc din rural – aducem finanțarea pentru fermele de familie la nivel european
8. Unirea cu Moldova în Uniunea Europeană
9. Ne asumăm rolul de țară mare – contribuția României la reforma UE
10. Apărăm drepturile românilor lucrători în Europa la venituri și pensii decente
11. O Europă prosperă cu un mediu curat
12. Armatele europene, mai bine integrate în NATO și mai bine pregătite să răspundă împreună provocărilor

Anul 2024 reprezintă șansa de a alege o direcție prosperă și sigură pentru România. Iar Dreapta Unită, prin votul românilor, se va asigura că România nu doar că rămâne un membru activ și influent în UE, dar și că va juca un rol crucial în modelarea viitorului Uniunii.

Detalii despre cele 12 priorități ale Dreptei Unite, AICI 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE