fbpx
Minorităţi

Deputatul Silviu Feodor a organizat un eveniment comemorativ dedicat teologului și scriitorului-apologet Fiodor Melnikov!

Evenimentul comemorativ ”150 de ani de la nașterea teologului și scriitorului-apologet Fiodor Melnikov (1874 -1960)”, organizat de Asociația “CRLR” în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române s-a desfăşurat pe 27 noiembrie 2024 în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române din București şi a fost moderat de către deputatul Silviu Feodor – președintele Asociației „CRLR”.
S-au adresat audienței, la invitația parlamentarului român Silviu Feodor:
Vicepreședintele Academiei Române, Academicianul Marius Andruh;
Secretarul de Stat pentru Culte Ciprian Vasile Olinici;
Preotul Ioan (Bordeanu) din București cu un mesaj din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi, Înalt Preasfințitul Leontie, Arhiepiscop de Fântâna Albă şi București și Mitropolit al creştinilor ortodocşi de rit vechi de pretutindeni;
Prof. univ. dr. Leonte Ivanov, șeful Catedrei de Slavistică a Universității „Al.I. Cuza” din Iași, scriitor și traducător;
Conf. univ. dr. Marina Vraciu de la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași.

A fost lansată, în prezența invitaților din toată țara, cartea în trei volume „Scurtă istorie a Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi”, de F.E. Melnikov, ediție îngrijită, tradusă în limba română și adnotată de prof. univ. dr. Leonte Ivanov de la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași.
Apărută la inițiativa și cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi, Înalt Preasfințitul Leontie, Arhiepiscop de Fântâna Albă şi București și Mitropolit al creştinilor ortodocşi de rit vechi de pretutindeni, cu sprijinul financiar al Asociației „CRLR”, cartea în trei volume este o lucrare valoroasă privind identitatea spirituală a etniei noastre, care evidențiază faptul că staroverii s-au bucurat de-a lungul vremii și se bucură de libertatea de credință pe teritoriul României.

Evenimentul s-a încheiat cu trei cântări-pricesne, în interpretarea unei părți a ansamblului “Tihii Dunai” al CRL-Brăila, coordonat de prof. Maria Milea.
Textele pricesnelor mai vechi (Stihurile duhovnicești: Предание о Христе, Tânguirea/Bocetul lui Iosif / Плач Иосифа, Три ангела/Trei îngeri) fac parte din moştenirea spirituală a staroverilor, provenind din poezii populare pe teme religioase, cu autori anonimi.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE