fbpx
Minorităţi

Deputatul Silviu Feodor la Școala Gimnazială „S.A. ESENIN” din Ghindărești!

La Școala Gimnazială „S.A. ESENIN” din Ghindărești, județul Constanța, în prezența deputatului Silviu Feodor, președintele Asociației “Comunitatea Rușilor Lipoveni din România”, și a președintei Comunității locale – prof. Anfisa Demid, au loc, în cursul zilei de astăzi, 20 noiembrie 2023, mai multe activități privind promovarea specificului etniei rușilor lipoveni.

Elevii din Ghindărești împreună cu cadrele lor didactice au pregătit pentru oaspeți și invitați un program cultural-artistic.

Manifestările culturale se vor încheia cu un dialog între reprezentanți din conducerea unității școlare, ai CRLR, ai Prefecturii Constanța (delegație condusă de dl subprefect Șenol Ali), precum și inspectori de la IȘJ-Constanța.

Vizita oficialităților constănțene are loc ca urmare a participării pe 14 noiembrie 2023 a ansamblului de dansuri NOVOSEOLSKIE TANȚORÎ din Ghindărești, care a reprezentat Liceul Teoretic „Ioan Cotovu”-Hârșova și Comunitatea Rușilor Lipoveni din România la manifestarea cultural-artistică denumită “Armonii interculturale dobrogene”, ca parte a proiectului ISTORIE ȘI CIVILIZAȚIE ÎN DOBROGEA MULTICULTURALĂ.
Participanții la evenimentul organizat săptămâna trecută la Constanța au marcat 145 de ani de la reintergrarea Dobrogei.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE