fbpx
Minorităţi

Deputatul Silviu Feodor: ”Oficial suntem 19.394 de etnici ruși lipoveni în România”

Conform rezultatelor definitive ale Recensământului Populației și Locuințelor din 2021/2022, din datele privind „Populaţia rezidentă după etnie (Etnii, Macroregiuni, Regiuni de dezvoltare, Județe, Municipii, orașe și comune”) – localitatea Ghindărești, jud. Constanța, are cea mai mare comunitate de etnici ruși lipoveni declarați din România – 2383 de persoane din totalul de 2557 de persoane rezidente în comună.
Sarichioiul din județul Tulcea a trecut pe locul II – cu 2030 de etnici declarați!
Din totalul de 19.394 de etnici ruși lipoveni declarați pe teritoriul țării noastre, aproximativ 12,29% dintre aceștia locuiesc în Ghindărești!
 În ceea ce privește Populaţia rezidentă după limba maternă, 14.414 de persoane au declarat limba rusă ca fiind limba lor maternă.
Creștini de rit vechi, ortodocși – s-au declarat 28.362 de persoane.
Cei mai mulți creștini de rit vechi se regăsesc în Macroregiunea 2 (Nord-Est și Sud-Est), care cuprinde județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui (cu 9646 de persoane declarate ca fiind creștini de rit vechi); Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea (cu 13759 de persoane). Astfel, doar în Macroregiunea 2 se regăsesc 82,52% din totalul de creștini de rit vechi din România.
Vă mulțumesc,
deputat Silviu Feodor, președintele CRLR

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE