fbpx
Tulcea

Desfiinţarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) merge mai departe

- declaraţie politică a senatorului Alianţei USR PLUS Tulcea, domnul Costel Vicol

USR PLUS își respectă angajamentele luate în fața românilor. Proiectul de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) merge mai departe, avizul negativ al CSM fiind unul consultativ.
Ne-am asumat, încă de la bun început, să corectăm tot răul făcut în justiție de PSD și toți acoliții lor și asta vom continua să facem.
Ministrul Justiției, Stelian Ion, a semnat și trimis Guvernului în această dimineață propunerea de proiect legislativ pentru desființarea Secției speciale, iar pasul următor va fi dezbaterea acestui act normativ în Parlament.
„Un astfel de organ de presiune nu își are locul într-o democrație a Uniunii Europene”, a subliniat Stelian Ion.
USR PLUS a criticat de la bun început această instituție, al cărei singur scop a fost acela de a pune presiune pe magistrații onești care au avut un cuvânt de spus în față modificărilor nocive aduse Legilor Justiției, o instituție care și-a dovedit ineficiența pe foarte mulți bani publici (detalii: ).
„SIIJ este un organ absolut ineficient, nu se poate ocupa de toate problemele din toate instanțele și parchetele din țară. Are în lucru aproximativ 6.000 de dosare.
În decursul acestor ani, a avut o medie de trimitere în judecată de două rechizitorii pe an, ceea ce este foarte puțin, nici un rechizitoriu pentru fapte de corupție. Nu ne putem închipui că deodată, de la înființarea SIIJ, au dispărut toate faptele de corupție din rândul magistraților.
17 milioane de lei au fost cheltuiți de la înființare și până acum cu rezultate foarte slabe”, a declarat Stelian Ion.
USR PLUS va readuce normalitatea în sistemul de justiție. Împreună continuăm #RevoluțiaBuneiGuvernari.
Costel Vicol, senator Alianţa USR PLUS Tulcea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE