Două asistente şi patru infirmiere de la o secţie a spitalului sunt pozitive COVID-19

După ce sâmbătă o angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, infirmieră pe una din secţii, a fost confirmată COVID-19 a fost demarată chiar din aceeaşi zi o anchetă epidemiologică de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea.

A doua zi, duminică au fost identificaţi contacţii persoanei infectate cu noul tip de coronavirus şi supuşi prelevării de probe biologice pentru a fi analizate la Laboratorul DSVSA din Tulcea.

În cursul zilei de azi rezultatele analizelor au scos la iveală faptul că o parte dintre persoanele cu care infirmiera confirmată vineri a intrat în contact sunt şi ele pozitive.

Este vorba despre şase angajate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea, două asistente medicale şi alte patru infirmiere.

„Ce pot să vă confirm este că sunt două asistente şi patru infirmiere care au fost depistate pozitiv cu acest virus. Cum a fost posibil acest lucru pot doar să bănuiesc. Probabil la schimbul de tură. Ancheta epidemiologică a DSP-ului va stabili acest lucru. Până atunci vom face o primă dezinfectare a întregii secţii chiar în această seară şi vom lua toate măsurile ce se impun în acest caz” a declarat Tudor Năstăsescu, managerul Spitalului Judeţean Tulcea.

Dintre contacţii infirmirei confirmate sâmbătă şi supuşi testării COVID-19 ar mai fi o infirmieră a cărei rezultat a ieşit neconcludent, iar restul testelor au ieşit, din fericire, negativ.

 

Back to top button