fbpx
Ştirea zilei

Două din trei locuri de parcare deja sunt rezervate!

Aplicația pentru rezervarea unui loc de parcare rezidențială a fost pusă în funcțiune de marți, 26 iulie 2022, de la ora 16.30 și în primele trei zile din cele 506 locuri de parcare au fost rezervate sau, în accepțiunea altora, licitate 338. Altfel spus două din trei locuri de parcare au deja aplicant pe platforma electronică.

Cele peste cinci sute de locuri de parcare sunt situate în trei zone ale municipiului, Dallas , ANL Izvor și ANL Cocori. De pe aplicație se vede ce loc de parcare are cel puțin o cerere astfel încât, pentru a nu concura cu un vecin pe un loc de parcare, aplicanții își pot retrage cererea în orice moment  și aplică pentru un alt loc de parcare liber. Unii au făcut deja acest lucru, alții nu…

Cum se rezervă prin … licitație online!

Fiindcă în spațiul public puțini tulceni au fost informați despre această procedură nouă de rezervare a unui loc de parcare, dovadă stau întrebările la care offline, adică față în față cu cetățeanul, răspund zilnic de la Biroul Parcări patru angajați. De aceea, prin acest material încercăm să răspundem la unele dintre aceste întrebări, unele adresate angajaților DIAP la sediul Biroului Parcări, altele adresate ziarului infotulcea.ro și transmise mai departe reprezentanților DIAP.

Primul pas al licitației este 150 de lei și  această sumă minimă poate fi trecută pe aplicație  doar atunci când locul de parcare nu mai are niciun aplicant. Aplicația permite și trecerea unei sume mai mari ca prim pas, pentru descurajarea concurenței… Am explicat în materialul precedent că în cazul unui singur aplicant contractul se face pe un an la prețul de 150 de lei.

Cum se rezolvă concurența pe un loc?

Așa cum era ușor de anticipat,  în cele trei zone în care aplicația parcari.primariatulcea.ro are deschisă opțiunea de rezervare sunt destule locuri de parcare. După opinia unora mai multe decât mașinile, deși acest lucru e greu de crezut.

Chiar și în situația fericită în care mai rămân locuri de parcare nerezervate vor fi cazuri (sunt deja destule) în care doi sau mai mulți vecini vor același loc de parcare. Cu orice preț! În acest caz sunt două lucruri importante de știut. 1. Cel care pierde licitația va trebui să aștepte pentru un loc de parcare cea de-a doua etapă de rezervare. 2. Cel care câștigă licitația are dreptul să încheie un contract pe 5 ani.

Pe parcursul următoarelor zile vom reveni cu alte precizări privind această procedură de adjudecare a unui loc de parcare și vă încurajăm să transmiteți întrebări pentru oficialii DIAP dacă aveți neclarități pe adresa de email pe whatsapp sau pe mesageria Facebook .

 

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button