Ştirea zilei

Drumurile spre Constanţa, Galaţi şi Bucureşti închise pentru camioane

- hotărârea a fost adoptată de CJSU Tulcea în această dimineaţă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea s-a întruit azi la sediul ISU Delta Tulcea pentru a gestiona, printre altele, situaţia traficului rutier afectat de ninsoarea şi viscolul din utimele 12 ore.
În urma solicitărilor venite de la drumari şi de poliţiştii rutieri s-a fundamentat Hotărârea nr 17 din 27.01.2021 a cărei conţinut este următorul:
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, constituit prin Ordinul Prefectului Judeţului Tulcea nr.204/27.04.2020,cu modificările şi completările ulterioare, întrunit în şedinţă extraordinară în ziua de 27 ianuarie 2021;
Având în vedere evoluţia efectivă a situaţiei pe teritoriul judeţului Tulcea;
Luând în considerare solicitarea înaintată de Secţia Drumuri Naţionale Tulcea şi I.P.J. Tulcea Serviciul Rutier din data de 27.01.2021;
în temeiul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.21/2004, privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare;
 HOTĂRĂŞTE :
Art. 1 Începând cu data de 27.01.2021, ora 06.00, se interzice temporar circulaţia autovehiculelor cu masa totală autorizată (masa proprie plus încărcătura) mai mare sau egală cu 7,5 tone, pe următoarele sectoare de drumuri naţionale de pe raza judeţului, până la ameliorarea condiţiilor meteorologice:
1. DN 22 – km 86-239 – Măcin – Isaccea – Tulcea – Babadag – limita cu judeţul Constanţa;
2. DN 22A – km 0-64 – Intersecţia Cataloi – Topolog – limita cu judeţul Constanţa;
Art. 2 Excepţie de la prevederile art.l fac: pompierii, poliţia, salvarea, precum şi mijloacele auto care execută lucrări de eliminare a pericolelor de înzăpezire.
Art. 3 Prevederile art.l se vor menţine până la restabilirea situaţiei.
Art. 4 Prin grija Centrului Operaţional din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă DELTA al judeţului Tulcea, prezenta Hotărâre se va aduce la cunoştinţa tuturor instituţiilor, pentru punere în aplicare.
 Emisă astăzi, 27 ianuarie 2021.
Back to top button