fbpx
Ştirea zilei

Tulcea are centre de vaccinare aprobate prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Centrele de vaccinare din judeţul Tulcea au fost stabilite prin Hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, adoptată în şedinţa din 14 ianuarie 2021.
Centrul de vaccinare din municipiul Tulcea este amenajat, la propunerea Primăriei Municipiului şi cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, la Sala de Sport Dan Pohariu de pe strada Isaccei nr. 20.
În cursul zilei de joi, 14 ianuarie 2021, prefectul judeţului Tulcea, domnul Alexandru Cristian IORDAN, alături de primarul municipiului Tulcea, domnul Ştefan ILIE, şi consilierul acestuia, domnul Bogdan VASILESCU, a verificat stadiul lucrărilor de amenajare la acest centru de vaccinare ce va avea patru puncte de vaccinare.
COMUNICAT DE INTERES PUBLIC AL PREFECTURII
📢 Instituția Prefectului – Județul Tulcea face unele precizări cu privire la începerea activității de vaccinare pentru categoriile de persoane din etapa a II-a, la nivelul județului Tulcea.
🔴 În primă fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: beneficiarii serviciilor sociale din centrele rezidențiale, vârstnicii de peste 65 de ani și persoanele adulte care suferă de boli cronice.
📍 În categoria bolilor cronice se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).
ATENŢIE ! Facem precizarea că vaccinarea este sigură, voluntară și gratuită.
📌 Beneficiarii vaccinului din această a doua etapă se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalități:
-prin medicii de familie;
-prinEmail: tl.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro
-prin call center-ul D.S.P. Tulcea (021.4144440);
-prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.
📌 Persoanele adulte sub vârsta de 65 de ani, cu afecțiunile cronice menționate, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:
-prin intermediul oricărui alt medic de familie;
-prinEmail: tl.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro
-prin call center-ul D.S.P. Tulcea (021.4144440);
-prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.
IMPORTANT ! Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.
✅ Pentru categoriile de persoane din etapa a II-a de vaccinare vor fi disponibile în județul Tulcea centrele de vaccinare nominalizate în Hotărârea nr. 9 din 14.01.2021.
✅ Tabelul cu centrele de vaccinare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE