fbpx
Ştirea zilei

Inspectoratul Şcolar a primit azi primele tablete pentru elevi

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a primit azi prima serie de tablete destinate elevilor din unitățile de învățământ tulcene, prin Programul Național „Școala de acasă”.
Acestea vor fi distribuite în cel mai scurt timp către școlile din județ, în funcție de datele transmise și centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean. Următoarea serie va ajunge la Tulcea în cel mai scurt timp și, implicit, la beneficiari.
Se asigură astfel accesul la activități de învățare on-line pentru toți elevii tulceni, din unități de învățământ preuniversitar de stat, care provin din medii defavorizate și care nu dețin dispozitive electronice cu o conexiune la internet. Astăzi și mâine vom primi, în total, 1440. Restul, până la 3028, vor fi distribuite în zilele următoare. Tabletele au inclusă cartelă pentru internet și au soft preinstalat, pentru ”Școala de acasă”.
Acum se verifică din punct de vedere cantitativ și calitativ. Vor fi distribuite din momentul finalizării verificării, în primul rând, spre zonele de Deltă, Sulina, Maliuc, la Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny” si la Liceul Teoretic ”Ion Creangă”.
Numărul total de 3028 acoperă întreg necesarul de dispozitive pentru elevii tulceni, proveniți din medii defavorizate (centralizat la nivelul ISJ Tulcea). Tabletele vor fi preluate de către managerii unităților de învățământ care, în baza procedurii operaționale a școlii, le vor distribui către beneficiari.”, a precizat inspectorul școlar general, Viorica PAVEL.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button