fbpx

DSP Tulcea confirmă: Cele mai multe cazuri COVID-19 au fost la autoizolaţi!

Potrivit unui comunicat de presă transmis prin intermediul Biroului de presă al Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea, Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a confirmat azi faptul că sunt 11 cazuri de COVID-19 depistate de la începutul pandemiei după ce s-au efectuat un număr de 142 de testări pentru tot atâtea persoane. Ce este surprinzător cumva e că două treimi dintre cazurile confirmate provin din rândul persoanelor autoizolate la domiciliu respectiv 7 din cele 11 cazuri şi doar o mică parte dintre persoanele pentru care s-a instituit carantina instituţionalizată au fost depistate pozitiv, respectiv doar 2 din cele 11 cazuri. Facem precizarea că toate cele 11 cazuri confirmate pozitiv au fost internate şi una dintre aceste persoane a fost declarată vindecată fiind deja externată.

Iată comunicatul Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea.

„Astăzi, 09.04.2020, în județul Tulcea, situația persoanelor carantinate, autoizolate la domiciliu și confirmate pozitiv este următoarea:

– 1168 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în scădere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 88 persoane si au intrat un numar de 55 persoane.

De asemenea, la această dată se afla în carantină un număr de 213 persoane. Până în 09 aprilie 2020 au ieșit din perioada de carantină 193 persoane.

Facem precizarea ca până ieri, 08.04.2020 au fost testate 142 de persoane din care confirmate 11 persoane. Dintre acestea o persoană este vindecată.

Situația detaliată a persoanelor testate:

-la persoanele carantinate au fost efectuate, conform metodologiei, 31 de testări din care 22 testări negative, 8 testări în așteptare și 2 pozitive.

-la persoanele aflate în autoizolare la domiciliu au fost efectuate 48 testări, din care 33 testări negative, 7 testări pozitive, 8 testări în așteptare.

În afară de testările efectuate la persoanele aflate în carantină și autoizolare la domiciliu s-au efectuat 63 de testări la persoane suspecte de COVID-19 din care 2 testări pozitive, 51 testări negative și 10 testări în așteptare.

Total rezultate centralizate la nivel DSP Tulcea: 99 cazuri negative, 30 cazuri în așteptare și 13 cazuri confirmate cu COVID-19: din care 0 decese și o persoană vindecată și externata.

Datele menționate sunt în dinamică și se pot schimba de la o oră la alta.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button