fbpx
Ştirea zilei

După Sănătate și Muncă, și Statistica a declanșat azi un protest spontan!

După ce angajații de la casele de asigurări de sănătate au dat ”tonul la cântec”, cu acele proteste de la începutul lunii noiembrie, de mai bine de o săptămână și angajații de la Direcția de Sănătate Publică, Agenția Județeană pentru Pestații și Inspecție Socială, Casa Județeană de Pensii, Serviciul de Ambulață sau TESA la la Spitalul Județean se manifestă, sub diferite forme de protest, în fața sau incinta instituției. Unii vor salarii mai mari, alții vor să nu își piardă drepturile dobândite, alții vor doar …respect, deși respectul se câștigă nu se pretinde, dar, în fine…

De azi însă o altă instituție a ieși la un protest spontan de această dată fiind vorba de ceva mult mai dureros pentru acești angajați decât cele câteva sute de lei în plus pe fluturașul de salarii sau anumite drepturi care dispar.

Salariații de la Direcția Județeană de Statistică Tulcea, fiindcă despre ei este vorba, au declanșat azi un protest spontan cu o serie de revendicări printre care și aceasta:  exceptarea structurilor subordonate Institutului National de Statisticä de la procesul de desfiintare, reorganizare, fuzionare sau transfer al activității conform prevederilor Legii nr. 296/2023 privind unele mäsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilitätți financiare a României pe termen lung.

PRIMA Zl DE PROTEST SPONTAN A AVUT LOC ASTÃZI, 23 NOIEMBRIE 2023, LA SEDIUL INSTITUTIEI, ÎNCEPÂND CU ORA 11.00, PENTRU O PERIOADÄ DE 1 ORÄ.
Protestele vor continua în zilele lucrätoare din perioada 24-29 noiembrie, urmând a fi reluate în luna decembrie, pe o perioadä nedeterminatä, pânä la solutionarea problemelor.
In caz cä revendicärile noastre nu vor fi solutionate, vom proceda la întreruperea activitätii pe termen nelimitat. Nu vom mai colecta furniza date statistice din teritoriu si vom refuza participarea la organizarea alegerilor de anul viitor!” – a anunțat Colectivul de salariați din cadrul DJS Tulcea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE