fbpx
Ştirea zilei

Premierul Ciucă a semnat „ca primarul” pentru primarul Dumitru Enache!

Sâmbătă, 5 martie 2022, cum mai rar se întâmplă pentru că şi cei de la Monitorul Oficial au weekend, apărea o Decizie a premierului Nicolae Ciucă privind delegarea atribuţiunilor de preşedinte al Agenției Naționale pentru Ariile  Naturale Protejate, o decizie firească pentru că tot sâmbătă o eliberase din funcţie pe fosta preşedintă, Adi Croitoru. 

Decizia premierului Nicolae Ciucă, poartă numărul 197 din 5 martie 2022 şi publicată în Monitorul Oficial al României încredinţa acest mandat de a conduce agenţia …vicepreşedintelui Dumitru Enache, aşa cum se poate observa mai jos!

Numai că Dumitru Enache este din septembrie 2020 primar al comunei Stejaru din judeţul Tulcea, demnitate în care a fost ales şi nu numit. Mai mult decât atât, Dumitru Enache, numit în funcţia de vicepreşedinte al Agenției Naționale pentru Ariile  Naturale Protejate de premierul Viorica Dăncilă în septembrie 2019 era eliberat din funcţie de premierul Ludovic Orban, în martie 2020, aşa cum scrie, negru pe alb, tot Monitorul Oficial al României, vezi mai jos.

Sâmbătă, la apariţia Deciziei Primului Ministru în Monitorul Oficial al României, primarul Dumitru Enache era contrariat şi a declarat că 99% nu va renunţa la funcţia aleasă de primar, însă a admis că există şi un 1% şanse ca să preia conducerea Agenției Naționale pentru Ariile  Naturale Protejate.

Asta pentru că aşa e în politică, mai înghiţi şi ce nu-ţi place dacă e ordin de la … „Împărăţie”. Şi apoi, în penuria de funcţii guvernamentale pentru liberalii tulceni, orice astfel de numire este importantă pentru organizaţia judeţeană PNL Tulcea şi Iliuţă, de care probabil că cei din #echipacâştigătoare nici nu ştiu dacă mai există.

Toată tevatura pe acest subiect s-a limpezit ieri când tot Monitorul Oficial al României ne-a luminat cu Decizia198 din 7 martie 2022.

Cu alte cuvinte, Dumitru Enache, primar ales al comunei Stejaru, în ciuda unei Decizii semnate de premierul Nicolae Ciucă, nu a fost nici măcar o zi vicepreşedinte cu atribuţiuni de preşedinte al Agenției Naționale pentru Ariile  Naturale Protejate şi asta pentru că la data apariţiei Deciziei 197 din 5 martie 2022 era primar şi nu …vicepreşedinte al Agenției Naționale pentru Ariile  Naturale Protejate! Că premierul Nicolae Ciucă a semnat „ca primarul” pentru primarul Dumitru Enache de la Stejaru, judeţul Tulcea e limpede însă ce dă cu virgulă e cine i-a pus pe masă la semnat „decizia otrăvită”? Oricine ar fi, probabil a lucrat doar până ieri la Agenția Națională pentru Ariile  Naturale Protejate sau la Cancelaria Primului Ministru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button