Ştirea zilei

EIPISCOPUL VISARION A MERS CU BOBOTEAZA LA MĂCIN!

Sute de credincioşi au luat parte azi în curtea bisericii „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Măcin la slujba de Bobotează oficiată de PS Visarion al Tulcii. Este prima dată când epicopul Tulcii merge pentru a sfinţi apele din cel mai mare oraş al judeţului Tulcea, Măcin, aflat şi el pe malul Dunării.

Dealtfel, după ora amiezii, PS Visarion a condus procesiunea clerului și a credincioșilor spre malurile Dunării din Măcin unde a oficiat slujba Aghiesmei Mari.

De asemenea, în Portul Măcin, pe de un ponton, în apa Dunării a fost aruncată crucea sfinţită, conform tradiţiei, după care a-au aruncat să o recupereze de această dată nu s-au mai aruncat să o scoată angajaţi ai MAI (pompieri şi poliţişti de frontieră) ci doar localnici din Măcin. Cel mai iute dintre ei s-a dovedit a fi Cristian Denis Stoian în recuperarea crucii sfinţite din apele reci ale Dunării.

Centrul de informare turistică din Măcin, prin directorul Dan Staicu, a realizat și un clip cu acest eveniment în premieră pentru oraș, clip postat pe pagina de Youtube a centrului.

Back to top button