Ştirea zilei

Elevi amendați pentru că au folosit spray lacrimogen în școală

Astăzi, în jurul orei 11.00,  jandarmii, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost solicitaţi, de către reprezentanții unei unități școlare din municipiul Tulcea să intervină, ca urmare a folosirii unui spray iritant lacrimogen de către doi elevi. 

Cu ajutorul sistemelor de supraveghere video, jandarmii au reușit imediat să-i identifice pe cei doi elevi, cu vârste de 16, respectiv 17 ani.

Întrebați de cele întâmplate, initial, aceștia au negat cele comise, însă, imaginile de pe camerele video i-au determinat să recunoască fapta. Din imaginile surprinse, a reieșit faptul că cei doi elevi au pulverizat spray iritant lacrimogen la intrarea în una dintre clase, mai precis asupra ușii, însă nu a produs vătămări ale integrității corporale sau sănătății altor elevi.

Părinții celor doi elevi au fost informați cu privire la situația produsă, iar unul dintre aceștia s-a prezentat la unitatea școlară în vederea luării la cunoștință a faptei comise și a măsurilor luate conform prevederilor legale în vigoare.

Cei doi elevi au fost sancționați cu amendă, în valoare de 2.000 lei fiecare pentru aruncarea cu substanțe iritant lacrimogene, fără producerea de vătămări ale integrității corporale sau sănătății.

Precizăm că jandarmii tulceni desfășoară de-a lungul anului școlar activități preventiv-educativ în unitățile școlare din municipiul Tulcea.  Chiar în cursul zilei de astăzi, a fost rândul elevilor de la Școala Profesională Danubius să primească vizita oamenilor legii. Jandarmii au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, dar au pus accent şi pe aspectele legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.

Back to top button