Consiliul Judeţean

#Eroiidelainfectioase vizitaţi de prefectul judeţului şi preşedintele CJ!

La Tulcea se fac pregătiri intense pentru ca primele cazuri de COVID 19 ce va trebui să le tratăm aici să nu ne surprindă nepregătiţi. Vom avea de la mijlocul săptămânii viitoare un laborator în care se vor putea face analize la stardarde europene şi de asemenea o echipă de medici şi asistente la secţia de Boli Infecţioase gata să trateze cazurile mai puţin grave de Covid 19. De aceste lucruri s-au convins, la faţa locului, atât prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Comunicat Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea

„Astăzi, 03.04.2020, prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan a verificat stadiul lucrărilor de amenajare a Laboratorului Direcţiei Sanitar Veterinare din Tulcea în care, de săptămâna viitoare, se vor efectua primele analize ale probelor biologice de la persoanele suspecte COVID 19 din Tulcea!

Alături de prefectul judeţului Tulcea a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, din bugetul judeţean fiind alocate sume pentru modernizarea şi dotarea acestui laborator sanitar veterinar pentru a îndeplini criteriile de acreditare necesare tesărilor COVID 19. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare Tulcea, dr. Mitică Tuchilă, director executiv, şi dr. Paul Bria, şi şef Laborator, primele analize se vor putea efectua la mijlocul săptămânii viitoare, pe două aparate specifice, unul al Direcţiei Sanitar Veterinare Tulcea şi un altul donat zilele acestea de firma de la care au fost achiziţionate kit-urile pentru analizele COVID 19.

Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan, a participat şi la o întâlnire de lucru cu personalul medical reprezentativ de la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, secţie aflată sub conducerea dr. Anca Viviana Donciu.

Potrivit discuţiilor purtate cu cei patru medici şi asistenta şefă, concluzia a fost aceea că la Tulcea se pot trata cazuri mai puţin grave ale persoanelor confirmate pozitiv COVID 19, pentru aceste cazuri fiind deja amenajate saloane speciale (saloane bolnavi COVID 19), care, din fericire, la acest moment nu au niciun pacient. În plus, separat de cele mai înainte amintite, au fost deja amenajate saloane pentru suspecţii COVID 19, tot în secţia de boli infecţioase, suspecţi de la care sunt prelevate probe biologice ce sunt transmise la centrele regionale din ţară pentru analize. În momentul în care probele biologice prelevate de la suspecţii COVID 19 vor fi analizate la Laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare, iar rezultatele se vor primi în 3-5 ore, internarea suspecţilor în secţie nu va mai fi necesară: cei diagnosticaţi negativ vor merge acasă, iar cei diagnosticaţi pozitiv vor fi internaţi în saloanele speciale (saloane bolnavi COVID 19).

În ceea ce priveşte materiale de protecţie şi, mai ales, medicaţia pentru bolnavii pozitiv COVID 19, concluzia a fost că acestea vor fi asigurate, cu prioritate faţă de alte secţii, de Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, în cadrul căreia se află secţia Boli Infecţioase, în timp ce donaţiile din partea persoanelor fizice şi mai ales juridice cu astfel de materiale şi medicamente fiind de preferat să se facă direct secţiei.

Ne dorim foarte mult să avem toate condiţiile atât pentru efectuarea analizelor COVID 19 la Tulcea cât, mai ales, pentru tratarea unor cazuri usoare ale persoanelor confirmate pozitiv COVID 19. Pentru aceste lucruri s-au făcut şi se fac toate eforturile din partea noastră, a tuturor autorităţilor. Mă bucură foarte mult faptul că dumneavoastră, toţi angajaţii de la secţia Boli Infecţioase, nu aţi abandonat şi mă asiguraţi că nu veţi abandona această luptă. O luptă pe care va trebui să o ducem, cât de curând, cu acest virus care, iată, a făcut peste o sută de victime la nivel naţional” a transmis prefectul judeţului Tulcea personalului medical de la secţia Boli Infecţioase prezent la întâlnire, dr. Anca Viviana Donciu, dr. Ana Nane, dr. Rodica Cristina Gîrleanu, dr. George Georgievici şi asistenta şefă Domnica Aftene.”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Back to top button