fbpx
Tulcea

Eugen TERENTE – USR PLUS: Angajamentul „Sănătate cu prioritate”

- articol de informare electorală

Eugen Terente, primul candidat de pe lista USR PLUS Tulcea pentru Camera Deputaților, a intrat în politică în urmă cu doar trei ani, dar crede cu tărie că politicienii pot să schimbe în bine viața românilor, să le ofere un trai mai bun într-o țară în care legile sunt făcute doar în interesul cetățenilor.

Planurile USR PLUS pentru următorii patru ani nu sunt deloc modeste, iar printre cele mai ambițioase angajamente se numără cel referitor la tratarea sistemului sanitar ca o maximă prioritate.

Alături de ceilalți viitori parlamentari USR PLUS, va activa pentru ca angajamentele USR PLUS să prindă contur în următorii patru ani, de la reformarea statului și eliminarea hoției, sinecurilor și privilegiilor la lupta cu sărăcia și îmbunătățirea sistemelor de sănătate și educație.

Am văzut cu toții că sistemul medical românesc nu poate face față în situație de pandemie sau când se produc tragedii precum Colectiv și consider că acest angajament ’Sănătate cu prioritate‘ trebuie să fie una dintre principalele preocupări în mandatul viitorilor parlamentari USR PLUS

declară Eugen Terente, candidatul USR PLUS Tulcea la Camera Deputaților.

Angajamentul „Sănătate cu prioritate” este unul dintre cele mai importante ale USR PLUS și vizează șase direcții de acțiune.

Prima dintre ele se referă la înființarea unui fond de investiții de 1 miliard de euro care să fie folosit pentru crearea unei infrastructuri sanitare moderne. Este vorba, pe de o parte, de finalizarea spitalelor regionale de la Cluj, Iași și Craiova și de demararea construcției de spitale regionale în București, Brașov și alte centre universitare, iar, pe de altă parte, de asigurarea unor standarde minime în toate spitalele României, astfel încât românii să nu mai ajungă să se trateze în condiții insalubre, care de multe ori le pun în pericol sănătatea și siguranța. Modernizarea spitalelor județene și asigurarea dotării minime a cabinetelor medicilor de familie reprezintă și ele direcții de acțiune ale USR PLUS.

Asigurarea de medici de familie în toate comunele și de asistenți medicali în toate satele din țară până în 2024, alături de dublarea performanței programelor naționale de prevenție, recompensarea persoanelor care duc un stil de viață sănătos și introducerea educației pentru sănătate în școli, va avea ca rezultat îmbunătățirea stării de sănătate a românilor.

Acestea și alte măsuri pe care USR PLUS și le propune după data de 6 decembrie, pleacă de la o realitate tristă: cheltuielile pentru sănătate în România sunt cele mai scăzute din UE, atât pe cap de locuitor (1.029 euro, media UE fiind de 2.884 euro), cât și ca procent din PIB (5% față de 9,8% în UE).

Pentru mai multe informaţii accesaţi următorul link

 

Material publicat de SC INFOTULCEA SRL TULCEA, comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”)  Cod unic de identificare: 11200021.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button