fbpx
Tulcea

Eugen Tomac despre Blocada Schengen: Scenariul decuplării de Bulgaria este nerealist!

Despre scenariul lansat de Marcel Ciolacu de separare a Bulgariei de România, eurodeputatul Eugen Tomac, preşedintele PMP, anunţă că este unul nerealist şi care nu poate fi pus în aplicare. 

Eugen Tomac: „Nu e pentru prima dată când decidenți români utilizează în spațiul public acest scenariu, care, din punctul meu de vedere, nu poate fi aplicat din două motive. În primul rând, pentru că atunci când am aderat la Uniunea Europeană tratatul suna «România și Bulgaria aderă la Uniunea Europeană», deci am semnat în același timp tratatul de aderare”.

De asemenea, toate evaluările noastre în ceea ce privește spațiul Schengen au fost făcute la pachet. Şi cred că aici s-a greșit enorm că autoritățile române n-au avut o strategie de a convinge toate statele membre, împreună, să nu existe blocajele pe care le avem în clipa de față.

Cred că ar fi o eroare să mergem pe acest scenariu de decuplare a României de Bulgaria, pentru că este nerealist și nu poate fi pus în aplicare.

Imaginați-vă ce ar însemna ca frontiera Uniunii Europene să se oprească pe Dunăre, iar vecinii noștri să rămână în afară. Tot cetățenii români ar avea de suferit, pentru că noi, pe această zonă de sud-est a Europei, Bulgaria și Grecia avem o relație destul de intensă și evident că ne-ar afecta foarte mult”.

#PMP #miscareapopulara #Schengen #RomaniameritainSchengen #Bulgaria #blocadaSchengen

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE