fbpx
Fotbal

FC Delta Tulcea 2005-2013 a revenit ,,acasă”!

- meci aproape egal cu Old Boys Babadag într-un amical pe stadionul Delta

Un eveniment sportiv care ar fi trebuit să aducă în tribune mii de microbiști tulceni s-a desfășurat azi într-un anonimat demn de fotbalul municipal din ultimii ani.

Cu președintele Petre Marinescu și antrenorul Constantin Gache pe bancă, Nedu, Filip, Misilericu, Mocanu, Lucan, V. Crețu, Papazicu, Petre, Coconasu, Horovei, N. Crețu, Nanu sunt numele foștilor fotbaliștilor  care au transpirat și azi pe gazon și care în perioada 2007-2013 au apărat culorile celui mai iubit club de fotbal al Tulcei din acest secol: FC Delta Tulcea 2005-2013. Un club înființat oficial în mai 2005 și care a avut, ca orice lucru bun, o viață scurtă, respectiv până în iunie 2013.

Emil Nanu și Cosmin Mocanu sunt  ,,nebunii” care de câțiva ani organizează pe cheltuială proprie astfel de evenimente sportive de reunire a fotbaliștilor care pe vremuri aduceau în tribune mii de spectatori la meciurile de legendă cu Sportul Studențesc, Petrolul Ploiești, FC Brașov sau memorabilul 7-1 cu Gloria Buzău. Anul trecut cu câțiva rătăciți prin tribune FC Delta Tulcea 2005-2013 a jucat cu echipa OLD Boys Farul Constanța. Azi, de la ora 11 și ceva trecute fix adversarii au fost cei de la OLD Boys Babadag, o echipă care prin Alempe, Guraliuc, Filimon, Costache, Butucea, Guliu, Ignat, Carasîz, Vistereanu, Radion, Botez, Poida, Sadovnic, Coca, Tudor, Iordache, Huleni a dat o replică serioasă foștilor divizionari. Vorbim aici de un meci amical care s-a încheiat aproape la egalitate (scorul nu contează) prin golurile înscrise de Nanu min. 5, 75, Coconașu min. 14, 20, 57, Crețu V min. 25, Butucea (aut) min. 30 – Coca min. 45, Mocanu (aut) min. 50, Botez min. 53, Nedu (aut) min. 59, Poida min. 68, Vistereanu min. 76.

Poate autoritățile municipale din Tulcea și cel de la Consiliul Județean Tulcea, cândva asociate în acest minunat club vor face anul viitor la jubileul de 20 de ani o plăcută surpriză foștilor fotbaliști și le vor organiza un meci contra echipei care a ,,promovat” în locul tulcenilor, Ceahlăul Piatra Neamț. Iată o idee, de ce nu! O provocare peste două decenii…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button