fbpx
Educaţie

FELICITĂRI, DOROTEEA PĂSCĂLIN! Premiul Comisiei Europene pentru o elevă de la Moisil!

Felicitări, Doroteea Păscălin! 🇷🇴
Doroteea, elevă în cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din Tulcea, este câștigătoarea din România a concursului european de traducere #JuvenesTranslatores 🇪🇺.
În plus, alți 15 elevi din România au fost premiați cu mențiuni speciale
În total, la concurs au participat 2940 de tineri din întreaga Europă.
Participanții au avut posibilitatea de a alege să traducă din oricare combinație lingvistică alcătuită din 2 limbi oficiale ale UE, însumând peste 550 de combinații posibile.”, este mesajul transmis azi pe pagina oficială a Comisiei Europene în România după ce o elevă din Tulcea a câştigat marele premiu al unui concurs european.
Pentru Tulcea este cu atât mai onorant acest premiu european deoarece au fost doar 100 de elevi atent selectaţi doar de la anumite licee din ţară, iar testul a fost unul care nu a avantajat-o deloc pe Doroteea Păscălin.
„Să vă spun sincer, mie îm place să traduc texte din limba română în limba engleză şi pentru un astfel de test m-am pregătit. În momentul în care ni s-a dat un text în limba engleză să îl traducem în limba română m-am cam descurajat, de ce să nu recunosc! Chiar pe prcursul celor aproape două ore nu m-am gândit decât la un singur lucru: să nu îmi fac şcoala de râs iar la final când s-a terminat concursul acesta online mă pregăteam, de ce să nu recunosc, să felicit pe altcineva! De aceea este cu atât mai mare surpriza cu cât chiar nu mă aşteptam” a declarat Doroteea Păscălin, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Tulcea, liceu de la care au mai participat alţi patru elevi, toţi născuţi în anul 2004, aşa cum a prevăzut regulamentul consursului din acest an.
Elevă a profesoarei Mihaela Visterneanu, de la care a şi aflat despre acest concurs, Doroteea Păscălin îşi va ridica premiul de la Bruxelles în luna aprilie a acestui an, atunci când va fi organizată o festivitate cu toţi câştigătorii din celelelte ţări europene.
Mi-aş dori foarte mult să mă însoţească la Bruxelles atât doamna profesor Mihaela Visterneanu cât şi părinţii mei, cărora le mulţumesc. Nu depinde însă de mine ca acest lucru să se întâmple” a mai declarat Doroteea Păscălin.
IMPORTANT
Asociaţia Părinţilor de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea se va implica financiar în ceea ce priveşte această deplasare la Bruxelles, însă şi tulcenii o pot face, mai ales firmele private din municipiu, iar orice contribuţie este binevenită în contul asociaţiei.

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button