Ştirea zilei

Festivitate de premiere a olimpicelor de Limba Rusă

Ieri, a doua zi de Crăciun pe rit vechi, la inițiativa și cu sprijinul Comunității Rușilor Lipoveni din România, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor tulceni bilingvi, laureați ai celei de-a II-a Olimpiade Internaționale de limba rusă, desfășurată sub egida Guvernului Federației ruse în parteneriat cu Universitatea de Stat din Federația rusă.


Festivitatea de premiere a avut loc la sediul Centrului Cultural „Vicol Ivanov” din cadrul C.R.L. Tulcea a fost deschisă de către doamna Neumann Natalia – președintele C.R.L. Tulcea și a fost continuată de domnul Silviu Feodor, președintele C.R.L.R. și deputatul rușilor – lipoveni în Parlamentul României.
Competiția a fost extrem de dură dintre cei peste 3000 participanți din 98 de țări doar 98 de elevi au primit premii. Concursul s-a desfășurat on-line. Turul al 2-lea s-a desfășurat față-în-față cu profesorii Universității. Elevii au primit felicitări la proba orală.
Ne mândrim cu rezultatele liceenilor tulceni care au primit următoarele premii:
1. Ulian Livia, Premiul I, elevă în clasa a X-a D, profil filologie, la Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil ” din Tulcea;
2. Agafon Raluca, Premiul II, elevă în clasa a X-a, profil chimie-biologie la Liceul Teoretic ‘’Grigore Moisil’’ din Tulcea;
3. Petro-Caterinici Emilia, Premiul II, clasa a XI-a la Liceul „Grigore Moisil” din Tulcea, profil Științe sociale;
4. Antonov Ecaterina, Premiul III, clasa a XII-a, Liceul Teoretic ,, Ion Creangă” din Tulcea.
Felicitări din inimă laureaților Olimpiadei, profesoarelor coordonatoare (doamna Alistarh Tamara și Casian Nadea), părinților care au stimulat performanța elevilor.
Rezultatele obținute constituie un model demn de urmat, în care perseverența, dorința de autodepășire au dus la succes.

Sursa: Comunitatea Rușilor Lipoveni Tulcea

Back to top button