Ştirea zilei

”FII LIBER!” – concurs online antidrog cu premii!

- 26 IUNIE - Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri

 Pentru marcarea, la nivel național, a „Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie 2020”, Agenția Națională Antidrog (ANA) lansează, anul acesta, un CONCURS de fotografie tematică, subsumat campaniei naționale media de prevenire a consumului de noi substanțe psihoactive ”FII LIBER!”.

În acest sens, în contextul pandemiei COVID-19, pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a respecta măsurile de asigurare a distanțării sociale, concursul se va derula în mediul online, respectiv pe rețelele de socializare Facebook și Instagram, după cum urmează:

  • Fotografiile vor conține imagini de promovare a alternativelor de viață sănătoasă, sport, natură, activități alături de prieteni și familie, etc. Imaginile vor transmite mesaje pozitive și vor fi realizate special pentru acest eveniment, având ca element de individualizare, în conținutul lor, ca text scris, mesajul „Fii liber”.
  • Concursul se va desfășura la nivel național, exclusiv pe pagina de Facebook a ANA, cu promovare și pe pagina oficială de Instagram, începând de astăzi, 26 iunie 2020, până la data de 27 iulie 2020, ora 10.00, iar jurizarea va avea loc în perioada 28 – 31 iulie 2020.
  • În data de 3 august 2020, lista câștigătorilor va fi postată pe site-ul ANA (www.ana.gov.ro) și pe paginile de Facebook și Instagram, urmând ca în perioada imediat următoare să se organizeze evenimentul de premiere. Vor fi premiate cele mai reprezentative trei fotografii, respectiv: premiul I – bicicletă, premiul al II-lea – trotinetă și premiul al III-lea – căști wireless, fiind acordate, totodată, și materiale promoționale ale campaniei.
  • La finalul concursului se va realiza un colaj cu lucrările reprezentative, care va fi promovat pe paginile de Facebook ale Agenției Naționale Antidrog, respectiv, ale Centrelor de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog judeţene, după obținerea acordului de utilizare a fotografiilor.

***

Prin derularea campaniei „FII LIBER!”, Agenţia Naţională Antidrog îşi propune informarea, educarea și conștientizarea elevilor şi studenţilor în legătură cu efectele și riscurile consumului de substanțe noi psihoactive, în vederea neînceperii şi/sau evitării trecerii de la consumul ocazional sau recreaţional, la consumul regulat la nivelul populaţiei generale, precum şi crearea unei reţele de suport comunitar, formate din cadre didactice, voluntari ANA, părinţi şi specialişti din cadrul instituţiilor publice sau organizațiilor neguvernamentale partenere.

 

***

La nivelul județului Tulcea, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea – structură teritorială a Agenției Naționale Antidrog, a desfășurat activități specifice pentru marcarea Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie 2020, subsumate campaniei naționale media de prevenire a consumului de noi substanțe psihoactive ”FII LIBER!”. Astfel, a fost organizată o activitate de informare privind riscurile şi efectele consumului de NSP şi promovare a modalităţilor sănătoase de petrecere a timpului liber în comunitatea locală, prin distribuirea de afişe, fly-ere și călăreți cu mesajul campaniei, către cluburile şi pub-urile din zona Parcului Ciuperca din municipiul Tulcea. De asemenea, a fost organizată cu sprijinul reprezentanților S.C. Transport Public S.A. Tulcea, o activitate de informare și conștientizare a populației cu privire la riscurile consumului de droguri prin postarea de materiale promoționale și informative (afișe realizate în cadrul campaniei ”FII LIBER!”, precum și afișe puse la dispoziție de Direcția de Sănătate Publică Județeană Tulcea) în mijloacele de transport în comun și a fost promovat, cu sprijinul voluntarilor antidrog, concursul de fotografie tematică inițiat de Agenția Națională Antidrog (ANA).

Back to top button