FotbalŞtirea zilei

Finala Cupei României, regal fotbalistic pe stadionul Delta din Tulcea!

Update ora 14.30

Pescărușul Sarichioi a câștigat meciul cu Progresul Isaccea, scor 3-0, prin golurile marcate de Cristian Pantelie (2) și Marian  Bravu și astfel câștigă Cupa României ediția 2021.

La finalul meciului, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Tulcea, Petre Badea, alături de preşedintele de onoare al AJF Tulcea, Petre Marinescu, au acordat trofeele de cei mai buni jucători pentru Cătălin Roibu de la Viitorul Murighiol şi respectiv Marian Bravu de la Pescăruşul Sarichioi. Locul 3 a fost adjudecat de echipa Progresul Isaccea care a primit cupa de finalistă de la Petre Marinescu, tot finalistă fiind şi Viitorul Murighiol, care a primit prin căpitanul Andrei Găină, cupa de la Petre Badea.

Cei doi oficiali prezenţi la finală au oferit apoi medaliile şi tricourile de campioni jucătorilor de la Pescăruşul Sarichioi, echipă ajunsă la cea de-a cincea Cupă a României câştigată la nivel judeţean, Cosmin Hristodorof, căpitanul pescăruşilor, fiind cel care a primit şi de această dată cupa.

O competiţie disputată…felicităm echipele din Murighiol şi Isaccea care ne dau speranţă că în noul campionat vom fi mult mai multe echipe echilibrate ca valoare. Greu de jucat în condiţiile de canicula, de aceea spectacolul a avut de suferit…însă ambiţia şi ardoarea echipelor care îşi doresc doar să ne învingă pe noi a făcut ca meciurile să fie foarte disputate. Este îmbucurător ca echipele îşi doresc acest lucru…dar, faptul că aduc jucători doar pentru o „finală” nu reprezintă un plus valoare competiţiei. Mulţi din cei transferaţi, când va începe campionatul, se vor întoarce la echipele lor…acest lucru nu aduce prestigiu unei competiţii….şi acest lucru se vede în conexiunile jucătorilor în timpul jocului…nu se regăsesc, ptr că nu se cunosc. Rezultatele se văd după 1-2 ani compleţi, cu un lot stabil.”, a declarat la finalul meciului primarul Vitali Finoghen din Sarichioi, „sufletul” acestei frumoase echipe ce domină fotbalul tulcean de mai bine de cinci ani.

Update 14.00

Gest de fair-play la 3-0! Cristian Pantelie, atacantul celor de la Pescăruşul Sarichioi, are o fază de joc în care este singur cu portarul celor de la Progresul Isaccea, Mihai Grama.  Pentru a-l feri pe portar de o accidentare la cap nu mai strecoară mingea prin stânga acestuia şi se ciocnesc amândoi în suprafaţa de pedeapsă. Arbitrul dictează lovitură de la 11 metri, însă pentru că nu a fost faultat în careu şi a fost doar o ciocnire involuntară cu portarul, atacantul de la Pescăruşul trimite mingea deliberat pe lângă poartă.

Update ora 13.30

Viitorul Murighiol a câștigat, conform pronosticurilor, meciul cu Progresul Isaccea și mai păstrează șanse matematice la câștigarea trofeului. Roibu în minutul 3 și Paraschiv în minutul 33 au marcat golurile victoriei celor de la Viitorul Murighiol. Trofeul se va decide în ultimul meci și anume cel dintre Pescărușul Sarichioi și Progresul Isaccea.

Update ora 12.30

Pescărușul Sarichioi a câștigat primul meci al finalei cu Viitorul Murighiol cu scorul de 1-0 prin golul marcat de Marian Bravu in primele minute ale reprizei secunde.

Cu această victorie, Pescărușul Sarichioi devine favorită la câștigarea unui nou trofeu.

Ora 11.00

Asociația Județeană de Fotbal Tulcea organizează azi pe stadionul Delta din Tulcea finala Cupei României la fotbal, etapă în care pentru trofeu și medalii se luptă trei echipe: Pescărușul Sarichioi, Progresul Isaccea și Viitorul Murighiol.

Primul meci al finalei, așa cum a fost tras la sorți de către delegații echipelor, Dumitru Ciupercă – Pescărușul Sarichioi, Cămătar Onur – Progresul Isaccea și Radu Tomescu – Viitorul Murighiol a fost și meciul derby dintre Pescărușul Sarichioi și Viitorul Murighiol, favoritele la câștigarea cupei.

Vom reveni pe parcursul meciurilor cu amănunte de la cele trei locuri

Back to top button