Ştirea zilei

Căruţaş încătuşat, live pe Facebook!

- dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă de către forțele de ordine

Un eveniment petrecut în după-amiaza zilei de duminică pe drumul dintre Lăstuni şi Mihail Kogălniceanu a făcut înconjurul ţării nu pentru că ar fi fost transmis live pe Facebook de un necunoscut ci pentru că o filmare a unui episod al evenimentului a fost preluată de toate televiziunile dornice de …sânge.

 

Aproape 80.000 de vizualizări a adunat această postare până azi la prânz când toate televiziunile au dat publicităţii imaginile şocante ale încătuşării unui căruţaş din Mihail Kogălniceanu. O a doua filmare a devenit şi mai virală fiind „consumată” de peste 100.000 de utilizatori după ce a fost distribuită de peste patru mii de ori.

Imaginile, aşa cum au fost ele făcute publice, nu fac cinste uniformelor,  iar aceste aspecte  vor fi anchetate de către procurorul căruia i s-a repartizat deja, la iniţiativa conducerii IPJ Tulcea, un dosar de cercetare penală, lucru confirmat printr-un comunicat de presă: „În urma imaginilor apărute în spațiul public cu referire la evenimentul din 07.06.2020, din comuna Mihail Kogălniceanu, vă comunicăm faptul că, la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă de către forțele de ordine implicate în eveniment, la finalul cărora se vor dispune măsuri legale. Cercetările vor fi efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea„.

Totuşi, în plin scandal Floyd, un lucru e sigur: imaginile date publicităţii au avut şi un episod de început în care, din păcate, ultrajul sau tentativa de ultraj nu a fost consemnată live pe facebook, o dovadă că forţele de ordine poate ar trebui să fie „înarmate” în primul rând cu camere de luat vederi.

Back to top button