fbpx
Ştirea zilei

Tranzacție de milioane: Carniprod Tulcea ar putea fi cumpărată de Scandia Food

Carniprod Tulcea, una din companiile de renume ale județului Tulcea, ar putea deveni, din acest an, parte integrantă din gigantul de pe piața alimentară românească, Scandia Food.  Lider pe piața conservelor din România, gigantul alimentar cu sediul central în Sibiu este, așa cum se arată pe șiteul acestora,  ”o companie autohtonă prezentă cu o varietate largă de produse alimentare, deținătoare a șase capacități de producție și peste 1000 de angajați. Mărcile deținute de companie sunt Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua, Sunset Nuts, Yummy Snacks”. Ce legătură au toate acestea cu Tulcea și Carniprod?

Încă din 2021, Scandia Food și-a prezentat un plan de expansiune comunicat de către reprezentanții companiei concretizat prin preluarea Agra’s, o companie cu fabrica din localitatea Oarda, județul Alba a cărei produse erau  comercializate atât prin rețeaua proprie de magazine, cât și în afara acestora, în diferite zone ale țării dar și la export, în țări precum Italia sau Cipru. Valoarea tranzacției, chiar dacă nu a fost făcută publică oficial, a fost estimată de specialiști la peste 10 milioane de euro.

Planul de expansiune Scandia Food a continuat iar anul trecut în decembrie 2022 surse din Consiliul Concurenței au confirmat faptul că există un dosar în lucru privind achiziția de către un mare grup de firme de pe piața alimentară a unui producător de carne și produse din carne din județul Tulcea. Cu toate acestea, Scandia Food cât și Carniprod Tulcea s-au ferit să infirme sau să confirme această tranzacție, invocând clauze de confidențialitate.

Astfel de tranzacții sunt avizate de Consiliul Concurenței, după cum ați precizat. Dacă cei de la Consiliul Concurenței v-au confirmat acest lucru, eu nu pot confirma și nici infirma așa ceva din motive obiective. Dacă o astfel de tranzacție se va realiza vă dați seama că va fi un comunicat, însă la acest moment eu nu vă pot da niciun comunicat” a declarat Nicolae Ciuleac (FOTO), directorul general al Carniprod Tulcea și acționarul majoritar al acestei companii.

Cu aproape 300 de angajați și cifre de afaceri cuprinse între 10 și 20 de milioane de euro anual, Carniprod Tulcea este un brand care și-a câștigat un renume nu doar pe piața cărnii și preparatelor din carne din județul Tulcea ci și în afara granițelor sale. Afectată în toamna anului 2018 de pesta porcină africană, societatea Carniprod Tulcea a trebuit să își închidă definitiv ferma de porcine, fermă integrată în fabrica de carne și produse din carne, însă a continuat să își păstreze cifra de afaceri și cota de piață la nivelul de anilor precedenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button