fbpx
Folclor

Folclorul se mută la sat: la Satul Pescăresc!

sâmbătă, 27 iunie, a V-a ediție a Festivalului – Concurs Interjudețean de Muzică Populară „Florile Dobrogei”

Potrivit unui comunicat de presă al Ansablului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, sâmbătă, 27 iunie, se va organiza a V-a ediție a Festivalului – Concurs Interjudețean de Muzică Populară „Florile Dobrogei”, la Satul Pescăresc, cu începere de la ora 11.00. Cu alte cuvinte, după o vară trecută în care fiecare sfârşit de săptămână a răsunat Piaţa civică de muzică populară, folclorul se mută la sat: la Satul Pescăresc!

Potrivit comunicatului „Scopul acestei manifestări este descoperirea și lansarea de noi talente interpretative, de a stimula în rândul artiștilor amatori interesul pentru receptarea, păstrarea și punerea în valoare a creațiilor muzicale populare, a frumuseții portului popular dobrogean, de a sprijini comunitățile locale (cămine culturale, case de cultură, școli de specialitate, instituții de învățământ de specialitate) și pe interpreții din județele Tulcea și Constanța, care doresc să participe la păstrarea identității noastre locale și naționale”.

Spre deosebire de anii precedenți, la ediția din 2020 nu vor participa grupuri vocale  ci 36 de concurenți la categoria de vârstă 7-14 ani, 8 la categoria 15-18 ani și, respectiv, un concurent la categoria de vârstă peste 18 ani.

Juriul ediției din 2020 va fi format din președinte, prof. Maria Tănase Marin – doctor, interpret, dirijor, pedagog, producător și realizator de emisiuni TV, cercetător în muzica de folclor, și membri: prof. dr. Cristian Obrejan – dirijor al Orchestrei Ansamblului Folcloric Profesionist „Izvoare dobrogene” al Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada” din Constanța; Cezar Colimitra – redactor, realizator programe Radio Constanța; prof. Ștefan Coman – maestru coregraf, manager al Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”; prof. Aurelian Croitoru – dirijor al Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Aviz amatorilor

În contextul actual de prevenire a răspândirii noului COVID-19, precum și al normelor în vigoare,  în cadrul Festivalului – Concurs  Interjudețean  de Muzică Populară  „Florile Dobrogei”, toți cei care vor fi  prezenți  trebuie să respecte următoarele măsuri de protecție:

– se va  respecta  distanța  socială  de  minimum 1,5 m;

– toți cei prezenți vor avea asupra  lor  măști  de  protecție  pe care le vor purta  pe  toată  durata evenimentului;

– se  va  accepta   trierea observațională  și termometrizarea la  sosirea în locație;

– persoanele  care  prezintă  simptome  de  boală nu vor fi acceptate în cadrul evenimentului;

– este strict interzisă crearea de  situații accidentale  care duc la formarea  grupurilor spontane și nesecurizate de persoane;

– se vor respecta cu strictețe marcajele și indicațiile date de organizatori.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button