fbpx
Fotbal

Fotbal internațional pe stadionul Delta – Gheorghe Iamandi:  „Cupa Înfrăţirii, Tulcea -Cahul 2024”

 La finalul acestei săptămâni, respectiv sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu ora 16.30, stadionul Delta – Gheorghe Iamandi din municipiu va fi gazda primului turneu de fotbal bilateral între echipe reprezentative din ţările vecine România și Republica Moldova.

Proiectul „Cupa Înfrăţirii”, o inițiativă a președintelui Asociației Județene de Fotbal Tulcea, Petre Badea, a debutat în anul 2019, atunci finanţat parţial de Consiliul Județean Tulcea conform prevederilor din Legea nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general,  sub forma unei competiţii sportive între echipele reprezentative din cele trei ţări vecine şi anume România, Moldova şi Ucraina, cu invitate din orașele înfrățite Cahul (Republica Moldova) şi Izmail (Ucraina).

La această ediţie a competiţiei fotbalistice, cofinanțată în mare măsură de Consiliul Județean Tulcea, a fost invitată doar echipa reprezentativă din Raionul Cahul (Republica Moldova), raion cu care UAT Județul Tulcea are un acord de înfrățire.

Evenimentele sportive din cadrul acestui proiect denumit ”Cupa Înfrățirii, Tulcea – Cahul 2024” vor avea loc, în primă fază, la Tulcea în zilele de sâmbătă, 25 mai 2024 și duminică, 26 mai 2024 după următorul program:

Sâmbătă, 25 mai 2024, ora 16.30, stadion Delta – Gheorghe Iamandi din municipiu

Festivitate de deschidere și meci între echipele de old-boys (peste 40 de ani), premiere

Duminică, 26 mai 2024, 11.00, stadion Delta – Gheorghe Iamandi din municipiu

Meci între echipele de Juniori Under 13 și festivitate de premiere și închidere

În a doua fază a proiectului, echipele participante se vor reîntâlni la începutul lunii septembrie la Cahul, Republica Moldova, pentru meciurile revanșă, invitația urmând a fi făcută Consiliului Raional Cahul în parteneriat cu Asociația Raională de Fotbal Cahul.

Manager de proiect,

IRIS IONESCU

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE