Fotbal

Fotbal judeţean: Sarichioi, Stejaru, Murighiol şi Babadag joacă pentru titlu!

Ieri, în urma disputării returului barajelor de calificare în play-off-ul Ligii a IV-a tulcene, patru echipe şi-au câştigat locul în „final four”-ul fotbalului judeţean: Pescăruşul Sarichioi, Săgeata Stejaru, Viitorul Murighiol şi Granitul Babadag!

Cu siguranţă, după cele două manşe eliminatorii, disputate pe 22 şi respectiv 30 aprilie 2022, cele patru echipe mai sus menţionate merită pe deplin să continuie lupta pentru titlul de campioană după doi ani de pandemie care au ţinut fotbaliştii tulceni departe de gazon.

După ce s-a impus cu 5-1 în deplasare, fără să lase gazdelor de la Partizanul Luncaviţa vreo speranţă pentru returul de pe stadionul din Sarichioi, multipla campioană Pescăruşul Junior şi-a câştigat locul în play-off prin forfait. Cu şanse mari la păstrarea titlului, echipa din Sarichioi este calificată şi în semifinalele Cupei României aşa că are nu unul ci două obiective pentru acest sezon.

O altă pretendentă la titlu, dar şi la câştigarea cupei, fiind, de asemenea, calificată în semifinale, este Săgeata Stejaru. Echipă de tradiţie a fotbalului tulcean, cu prezenţe pentru judeţul nostru la nivelul Ligii a II-a de fotbal, echipa din Stejaru s-a impus contra celor de la Şoimii Topolog cu scorul de 5-1, după ce conducea cu 3-1 la pauză, spre mulţumirea antrenorului Mihai Guliu a cărui nou proiect în fotbalul tulcean are ca şi obiectiv promovarea unei echipe reprezentative a judeţului Tulcea în Liga a III-a de fotbal.

Marea surpriză a barajului de ieri s-a produs la Mihail Kogălniceanu, acolo unde, cu Dorel Zaharia (fostul fotbalist de Liga Campionilor de la Steaua Bucureşti) şi Cristian Pantelie în avanposturi, Flacăra nu a mai reuşit să marcheze împotriva celor de la Viitorul Murighiol care s-a impus cu 3-0.  Cosmin Costache a făcut minuni în poarta celor de la Viitorul dar eroul meciului a fost Radu Tomescu, autorul unui hattrick, cu două ruşite în prima repriză şi una în repriza secudă. Un meci de calitate, la care au asistat şi preşedinţii AJF Tulcea, Petre Badea, şi AJF Mureş, Mircea Bucur, în calitate de invitaţi speciali.

În fine, la Babadag, echipa locală Granitul şi-a câştigat şi ea un loc în play-off după o victorie cu un scor similar celui din tur şi anume 2-1. Pentru Granitul, în condiţiile în care a renunţat la doi dintre cei mai buni jucători, Pantelie şi Călin, e greu de crezut că obiectivul în acest sezon este câştigarea titlului, însă niciodată nu se ştie…

Programul meciurilor din play-off va fi stabilit săptămâna viitoare!

 

 

 

Back to top button