Ştirea zilei

”Fred goes net” – informaţii corecte despre tipurile de droguri la Liceul Isaccea și Seminarul Teologic!

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea au demarat  activitățile din cadrul proiectului național ”Fred goes net”, activități de care au beneficiat 50 de elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, din cadrul Liceului Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea și Seminarului Teologic ”Sf. Ioan Casian” Tulcea.

Proiectul național, derulat la nivel local, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Tulcea și Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, vizează realizarea de intervenţii preventive timpurii pentru elevi, în scopul neînceperii sau întârzierii debutului consumului de droguri, dar şi al evitării transformării consumului experimental şi ocazional în consum regulat, prin participarea la Cursurile FRED.

Astfel, beneficiarii proiectului primesc informaţii corecte despre tipurile de droguri, efectele şi riscurile lor, sunt încurajaţi să reflecteze asupra comportamentului propriu de consum și să ia decizii pe baza evaluărilor proprii, dar şi pe baza conştientizării personale a riscurilor, şi sunt motivaţi în vederea schimbării atitudinilor şi comportamentelor de consum de substanțe psihoactive.

Seria activităților va continua, pe toată perioada anului școlar, și în celelalte unități de învățământ aplicante din județul Tulcea.

Back to top button