fbpx
Ştirea zilei

Gală Aniversară la Tulcea – 25 de ani de la înființarea ADECJR

- profesioniștii din direcțiile economice ale consiliilor județene în Adunare Generală la Tulcea

Tulcea deține puține președinții ale unor structuri asociative ale profesioniștilor din sectorul public, însă Asociația Directorilor Economici și Contabililor din Județele din România (ADCJR) este una dintre acestea și probabil cea mai importantă. Nu doar că președinția acestei asociații este deținută de către directorul economic al Consiliului Județean Tulcea, Nicoleta Anton, spre mândria președintelui CJ Tulcea, Horia Teodorescu, prezent și el la acest eveniment jubiliar de azi, dar mai cu seamă că această asociație a luat ființă la Tulcea.

Da, se întâmpla în urmă cu 25 de ani, în momentul în care avea loc ”revoluția descentralizării publice locale”, moment în care toate unitățile administrativ teritoriale nu mai erau la cheremul Bucureștiului și se contura, pentru prima dată, conceptul de buget local. A avut acest curaj de a înființa această asociație directorul economic al Consiliului Județean Tulcea de atunci, Sirma Caraman, care a adunat la Tulcea în aceeași Sală Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea absolut toți directorii economici din țară și așa s-a născut după acea primă întâlnire ceea ce este azi ADECJR.

Așa cum au sesizat atât prima cât și actuala președintă a asociației, mulți dintre directorii economici fondatori nu se mai aflau în sală, unii nici în viață, însă cei 25 de ani trecuți de la prima Adunare Generală au făcut din acest corp al directorilor economici și contabililor din consiliile județene o elită a administrației publice locale, fapt recunoscut și de reprezentanții ministerelor de resort participanți la ședința jubiliară de la Tulcea.

„Am avut onoarea de a colabora și cu cea care a pus bazele acestei asociații, doamna Sirma Caraman. Bănuiesc că știți cu toții că Nicoleta Anton a fost un discipol al doamnei Caraman, de la care a învățat (și a învățat bine) tot ce trebuie să știe despre domeniul în care activează. Este un om de calitate excepțională, care ne-a fost alături în toate proiectele menite să contribuie la dezvoltarea acestui județ. Cred că orice președinte se bucură că are alături un aparat de specialitate bun. Fără dumneavoastră, specialiștilor din instituții, lucrurile în administrația publică ar fi mult mai complicate. Dumneavoastră sunteți, practic, cei care administrează, sub o formă sau alta, această țară“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

La rândul său, vicepreședintele Mihai Huleni a adus în discuție importanța colaborării în administrația publică.

„Cea mai importantă resursă a noastră este omul: avem oameni de calitate, avem profesioniști de excepție și ne mândrim cu ei peste tot în lume. Și pentru că vorbeam despre doamna Caraman și doamna Anton, care s-au dezvoltat împreună: este precum în povestea cu maestrul cu ucenicul , se spune că valoarea unui maestru este dată de reușitele ucenicului “, a adăugat și vicepreședintele Huleni.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE