Tulcea

Senator Costel Vicol: Garanția de bună guvernare pentru Delta Dunării

Senatorul Costel Vicol anunţă faptul că Alianța USR PLUS propune în premieră un proces transparent și consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), responsabilitate care a revenit Alianței după negocierile cu partenerii de coaliție.
„Pentru începerea procesului de recrutare, împreună cu Dacian Cioloș
, i-am adresat o invitație lui Ivan Patzaichin să formeze un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării din care să facă parte asociații și actori relevanți, cu preocupări reale în ceea ce privește destinul Deltei. Acest grup consultativ va avea rolul de a creiona mandatul viitorului guvernator, profilul profesional și elementele de competență necesare pentru a asigura o bună guvernare a Deltei Dunării.
➡️ Delta Dunării e unul din locurile cu care fiecare dintre noi ne mândrim de câte ori vorbim despre România. Participarea USR PLUS la guvernare înseamnă și respectarea promisiunii că oamenii competenți, cu viziune reală de dezvoltare durabilă – care înseamnă respect pentru natură, dar și preocupare pentru viața economică a Deltei – pot să arate că buna guvernare chiar este posibilă.
Am foarte mare încredere că alături de Ivan Patzaichin și cei care iubesc cu adevărat Delta vom găsi un guvernator de ispravă.
♻️ USR PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării și echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu, de patrimoniu natural și cultural implicând în decizii comunitățile locale și asociațiile civice.
Ne dorim ca această numire să nu fie doar o simplă decizie politică, ci una care să implice comunitatea acestei rezervații naturale cu un potențial imens, care are nevoie disperată de o viziune coerentă pentru Deltă.” a anunţat Dan Barna copreşedinte al Alianţei USR PLUS
Back to top button