Ştirea zilei

„Generalul” Mihai Stroe revine: Încă trei ani de mandat la ISJ Tulcea

În data de 9 septembrie 2016, profesorul Mihai Stroe era numit inspector şcolar general după ce planul său de management era considerat cel mai bun pentru următorii patru ani şcolari. Practic, dacă planul său – prezentat comisiei ministeriale de la acea vreme – era dus până la capăt, pandemia COVID 19 ar fi trebuit să îl prindă pe scaunul de „general al învătământului tulcean”.

Dar, din cei patru ani de contract de management educaţional, doar unul (fără câteva zile) s-a concretizat şi asta pentru că în 2 septembrie 2017 la conducerea ISJ Tulcea era numit un alt inspector şcolar general.

După numai două luni de resemnare, profesorul Mihai Stroe ataca Ordinul de ministru (Liviu Marian Pop) prin care era „debarcat” la Curtea de Apel Constanţa; care, un an mai târziu îi făcea dreptate, cum se spune. Cum instituţiile publice sunt obligate să îşi apere interesele în instanţă până la capăt, dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României care s-a pronunţat şi ea, abia în urmă cu două luni, tot în favoarea fostului inspector şcolar general.

Lupta în justiţiei – scurt istoric

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României în şedinţa din 9 decembrie 2020 s-a pronunţat: Respinge recursul formulat de pârâtul Ministerul Educaţiei şi Cercetării împotriva sentinţei nr. 97 din 24 mai 2018 a Curţii de Apel Constanţa – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 9 decembrie 2020

Curtea de Apel Constanţa în şedinţa din 24.05.2018 s-a pronunţat: Admite acţiunea. Anulează Ordinul nr.4705/18.08.2017 emis de M.E.N. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii Ordinului prin reintegrarea reclamantului în funcţia de Inspector Şcolar General al I.S.J. Tulcea şi plata drepturilor băneşti aferente funcţiei, de care a fost lipsit începând cu data revocării şi până la reintegrarea efectivă. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Calea de atac va fi depusă la Curtea de Apel Constanţa, Pronunţarea prin punerea la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi 24.05.2018.
Document: Hotarâre  97/2018  24.05.2018.

Mihai Stroe: „Mai am trei ani de mandat şi vreau să îi duc la capăt”

Vestea că a fost repus pe funcţie prin Ordin de ministru a fost primită aseară chiar de la actualul inspector şcolar general.

M-a sunat aseară şi mi-a citit ordinul la telefon. În ordin nu se spune nimic altceva decât ceea ce scrie şi în decizia Curţii de Apel Constanţa, decizie atacată la ICCJ şi respinsă acolo la sfârşitul anului trecut. Altfel spus contractul meu de management va fi reluat de unde a fost încetat: din cei patru ani mai sunt trei şi de data aceasta chiar vreau să îi duc până la capăt şi nu cred că ministerul va mai greşi încă o dată„, a declarat azi noul inspector şcolar general Mihai Stroe a cărui activitate a fost practic reluată chiar de ieri, de la data emiterii Ordinului de Ministru.

 

Back to top button