Tulcea

George Șișcu, deputat PNL Tulcea: ”Bani pentru transportul elevilor, în avans”

Ministerul Educației a stabilit modalitatea prin care elevii cu domiciliul în altă localitate decât cea în care se află școala în care învață vor beneficia de decontarea costurilor legate de transport. Aceasta vine în sprijinul lor prin procedura simplificată, respectiv, în fiecare lună, elevii vor face la școală cereri până în data de 10, iar între 23-28 ale lunii vor putea să primească acești bani esențiali, în avans, pentru luna următoare. În luna decembrie, ca excepție, sumele vor fi acordate până în data de 15!
Conform estimărilor Ministerului Educației, numărul elevilor care fac naveta pentru a putea studia se ridică la circa 200.000!
Reamintesc, suma aprobată în această toamnă, prin Ordonanță de Urgență, este de 60 lei pe lună pentru distanțe de cel mult 3 kilometri. Pentru distanțe mai mari, suma se suplimentează cu 6 lei/lună pentru fiecare kilometru parcurs în plus și poate ajunge la 342 lei. Dacă distanța depășește 50 de kilometri, suma se suplimentează, de asemenea, cu același preț, de 6 lei/kilometru. În cazul în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, aceasta poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport prezentate de către elevii care solicită suplimentarea.
Este o creștere substanțială, având în vedere că suma maximă decontată până acum nu depășea 171 lei.
Back to top button