Tulcea

George Șișcu, deputat PNL Tulcea: ”Necesitatea legării orașului Tulcea de Constanța pe cale ferată este importantă”

În această săptămână, în cadrul Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților i-am avut invitați pe domnii Ion Simu-Alexandru, directorul general Companiei Naționale de Căi Ferate – CFR SA, și Traian Preoteasa, directorul general al Companiei Naționale de Transport Feroviar de Călători – CFR Călători.
Subiectele abordate au avut în centru starea infrastructurii feroviare din România, stadiul proiectelor de infrastructură, stadiul implementării PNRR, Componenta 4 – Transportul sustenabil, situația economico-financiară a CFR Călători în 2022.
Am apreciat disponibilitatea celor doi directori de a fi alături de noi, la Comisie, însă starea a tot ce înseamnă cale ferată și situația CFR Călători de la noi nu ne dau foarte multe motive de mulțumire. România a rămas în urmă în domeniul feroviar, și am senzația că batem încă pasul pe loc de prea multă vreme. Avem nevoie în privința căii ferate de investiții uriașe, mai mari decât cele ce au putut fi asigurate prin PNRR, dar și de o nouă mentalitate în sistem. Știm cu toții că „e greu“ și „nu se poate“ sunt replici răspândite pretutindeni în administrația centrală. Pe lângă bani, e nevoie și de multă voință de reformă.
Am adus și eu în discuție necesitatea legării orașului Tulcea de Constanța pe calea ferată, un obiectiv pe care îl găsesc important pentru Dobrogea, însă răspunsul la întrebarea dacă există în atenția CFR SA vreun proiect în acest sens a fost „deocamdată niciunul“.
George Șișcu,
deputat PNL Tulcea
Back to top button