Consiliul Judeţean

Gest caritabil de 1 iunie al vicepreşedintelui Petre Badea

- nouă copii dintr-o familie nevoiaşă din satul Rândunica au simţit că e Ziua Copilului

De Ziua Copilului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Tulcea, Petre Badea, a ţinut să facă un gest caritabil şi să aducă bucuria în rândul celor nouă copii ai unei familii nevoiaşe din satul Rândunica, comuna Mihail Kogălniceanu.

Mă așteptau şi s-au bucurat nespus când m-au văzut. Le-am dus alimente, hăinuțe, jucării, dulciuri, şi – se putea altfel? – o minge de fotbal. Am făcut aceşti copii fericiți! Poate vor veni şi vremuri mai bune si pentru ei. Stau într-o casă la Rândunica oferită de primarul Anastase Alexe, la rugămintea mea. Stâlpul casei lucrează la o fermă din localitate cu salariu minim şi lunar mai ofer şi eu un supliment financiar acestei familii nevoiaşe. Cu implicare din partea noastră a tuturor eu cred că vom găsi soluții să-i putem ajuta pe aceşti semeni ai noștri!” a declarat Petre Badea.

„Un copil este o fiinţă pe care ne-a împrumutat-o Dumnezeu ca să facem un curs intensiv despre cum să iubim pe cineva mai mult decât pe noi înşine, despre cum să ne schimbăm cele mai mari defecte pentru a le da cele mai bune exemple şi despre cum să învăţăm să avem curaj. Da, asta e!
Să fii tată sau mamă este cel mai mare act de curaj pe care îl poate face cineva, pentru că presupune să te expui la toate tipurile de durere, dar mai ales incertitudinii că faci lucrurile corect şi temerii de a nu pierde ceva atât de iubit.
A pierde? Cum? Nu e al nostru? Este doar un împrumut. Cel mai preţios şi mai minunat împrumut, pentru că sunt ai noştri atâta timp cât nu pot avea grijă de ei înşişi, după aceea aparţin vieţii, destinului şi familiilor lor. Dumnezeu să binecuvânteze pentru totdeauna copiii noştri, pentru că pe noi deja ne-a binecuvântat cu ei.” – de Jose Saramago.

Back to top button