fbpx
Ştirea zilei

Gest de mare omenie din partea conducerii Transport Public Tulcea

Conducerea societăţii Transport Public SA Tulcea a făcut azi un gest de mare omenie pentru refugiaţii din Ucraina, un gest pe care puteau să îl facă şi alţi transportatori privaţi tulceni (poate unii au făcut acest lucru, dar nu a fost nimic oficial): va asigura transportul gratuit pentru 45 de persoane care au traversat graniţa pe la Orlovca – Isaccea.

În această dimineață ISU DELTA Tulcea a pregătit un transport cu 45 de cetățeni marocani cu ajutorul Societății Publice de Transport Tulcea. Aceștia urmează să ajungă la București.
În condițiile climatice actuale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a suplimentat încă de noaptea trecută sursele de încălzire în corturi pentru a diminua pe cât posibil disconfortul termic din cauza răcirii vremii. Acest lucru se face cu ajutorul unor calorifere electrice ori aeroterme, fiind donate atât de persoane fizice cât și de societăți comerciale cărora le mulțumim.” – se arată într-un comunicat al ISU Delta Tulcea.

Cu siguranţă nu este primul transport de persoane realizat cu autocarul pentru refugiaţii din Ucraina, primarii din Luncaviţa (Aurel Iorga) sau Isaccea (Anastase Moraru) fiind cei care au închiriat cu bani personali autocare pentru transferul refugiaţilor la Tulcea sau în alte oraşe din ţară (Constanţa sau Bucureşti).

Noi am mai realizat şi ieri o cursă pentru 27 de persoane din Tulcea, de la internatul liceului Brad Segal , iar azi ni s-a solicitat un transport cu două autocare Isuzu către Bucureşti. Ne cerem scuze cetăţenilor municipiului Tulcea pentru faptul că am scos de pe trasee aceste autobuze, dar considerăm că e mai mare nevoie pentru aceşti oameni să nu rămână în frig” a declarat Dan Lucian Bălan, directorul societăţii Transport Public SA Tulcea.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button