Ştirea zilei

Primele amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

În ultimele 24 de ore au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărinte în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextual stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.
La activitățile desfășurate au participat politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Serviciului de Poliție Delta Dunării, Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică.
În urma activităților desfășurate de ieri, 8 iulie a.c., până în această dimineață, la nivelul județului Tulcea au fost verificate 43 de societăți comerciale.
Au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, in valoare de aproximativ 62.300 de lei, dintre care 33 de sancțiuni pentru nerespectarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.195/2002, 4 sancțiuni la Legea 55/ 2020 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 3 sancțiuni la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 1 sancțiune contravenționala aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.
Astfel de activități vor avea loc și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Back to top button