Ştirea zilei

Şi am marcat şi Ziua Naţională fără Tutun la Tulcea…

La nivelul județului Tulcea, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Tulcea – structură teritorială a Agenției Naționale Antidrog, a desfășurat zilele trecute activități specifice pentru marcarea  Zilei Naţionale fără Tutun – 18 noiembrie 2021, cu sprijinul partenerilor locali – Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Tulcea, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Tulcea, Direcția de Sănătate Publică Județeană Tulcea.

„Aceste activități au constat în informarea elevilor cu privire la consecinţele negative ale consumului de tutun şi promovarea unui stil de viață sănătos. De asemenea, în cadrul proiectului local Cluburi antidrog 2021-2022, derulat cu sprijinul   Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Tulcea, ISJ Tulcea și CJRAE Tulcea, au fost susținute în liceele aplicante, activități de educație între egali, în scopul informării – educării – conștientizării elevilor cu privire la riscurile asociate consumului de tutun. Activități similare au fost susținute și în cadrul proiectului local Tinerețe fără riscuri 2021, inițiat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Tulcea și derulat în parteneriat cu CPECA Tulcea, ce a avut ca beneficiari voluntari/ elevi ai liceelor tulcene.” se arată în frumosul comunicat al celor de la CPECA Tulcea.

În tot acest timp, mii de elevi tulceni, mulţi chiar de scoală gimnazială, atât din municipiu cât şi din judeţ, au tras vârtos din ţigări, uite aşa, în ciuda Zilei Naţionale Fără Tutun. Teoretic, minorii nu au acces la cumpărarea ţigărilor. Teoretic, adulţii nu ar trebui să le ofere ţigări minorilor. Când şi cei de la CPECA Tulcea vor înţelege că aici e „rădăcina răului” şi nu tot felul de campanii fanteziste şi lipsite de sens, atunci probabil vom vedea mai puţini elevi fumând în locuri publice….

Back to top button