Ştirea zilei

Atelier „De la poalele muntelui Ararat pe malurile Dunării”

- evenimentul organizat de Asociaţia Centrul European pentru Diversitate

Asociaţia Centrul European pentru Diversitate, Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna” Tulcea, Uniunea Armenilor din România-sucursala Tulcea şi Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Tulcea, organizează sâmbătă, 19 septembrie 2020, începând cu ora 11.00, atelierul „De la poalele muntelui Ararat pe malurile Dunării„.

Evenimentul va fi găzduit de sala de festivităţi a Bibliotecii Judeţene şi se va desfăşura cu respectarea normelor de distanţare socială, în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV 2. Accesul se va face pe bază de invitaţie, în limita celor 40 de locuri disponibile în sală iar participanţii la eveniment vor purta mască pe toată durata atelierului (care va avea o durată de circa o oră)

Acţiunea de sâmbătă este dedicată aniversării Republicii Armenia (21 septembrie). Comunitatea armeană tulceană, deşi redusă numeric, este o prezenţă activă la evenimentele cu caracter interetnic organizate în municipiu şi judeţ. Atelierul va debuta cu o prezentare a istoricului comunităţii, realizată de dr. Ligia Dima şi va continua cu mai multe secţiuni, care vor pune în valoarea moştenirea culturală a comunităţii armene tulcene: dans, broderie tradiţională, caligrafie armeană, gastronomie.

Back to top button