Ştirea zilei

Premieră la Botoşani pentru Ştefan Caraman

- piesa „Întoarcerea de acasă”, un monolog

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii cultură sâmbătă, 27 iunie, de la ora 19:00, la Amfiteatru din Parcul de Agrement „Cornișa”, unde se va juca în premieră piesa „Întoarcerea de acasă”, de Ștefan Caraman, cu Andreea Moțcu. Regia artistică este semnată de către Silvia Răileanu, scenografia de Mihai Pastramagiu.

Este pentru prima dată când o piesă de Ştefan Caraman se joacă pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, unul dintre cele mai prestigioase ale provinciei. Fiind vorba despre un monolog al actriţei Andreea Moțcu, nu se pune problema distanţării sociale între actori iar faptul că se joacă în aer liber lasă loc pentru o asistenţă de câteva sute de spectatori.

„Sunt foarte bucuros că mi s-a împlinit un vis. Pe regizoarea Silvia Răileanu am cunoscut-o la Bacău, acolo unde am primit un premiu, şi încă de atunci am vorbit despre acest proiect care, iată, acum s-a concretizat. Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani are actori de mare valoare şi mă bucur că unul dintre aceştia, actriţa Andreea Moțcu, va interpreta monologul din „Întoarcerea de acasă”. Sper ca această colaborare să continuie şi cu alte proiecte, de ce nu”, a declarat Ştefan Caraman.

Back to top button